Ingezonden persbericht


Tatung en InTouch lanceren cluster-computing-oplossing

Lage TCO door beheer via webinterface; ROI binnen vijf jaar door lager energieverbruik

Wijchen, 9 maart 2004 - Tatung, leverancier van hoogwaardige pc-serversystemen, en InTouch, specialist in large-scale computing, introduceren op CeBIT 2004 een nieuwe modulaire oplossing voor cluster-computing: Tatung/InTouch Cluster. Organisaties kunnen met deze oplossing beschikken over grote hoeveelheden rekenkracht waar en wanneer ze die nodig hebben, zonder de nadelen van traditionele cluster-computing-oplossingen, zoals gecompliceerd onderhoud, veel ruimtebeslag en een hoog energieverbruik. Hierdoor is een volledige ROI binnen vijf jaar mogelijk op alleen de energiebesparing ten opzichte van traditionele systemen.

Cluster-computing is vooral interessant voor organisaties die grote hoeveelheden rekenkracht nodig hebben voor wisselende, parallelle processen en veeleisende applicaties. Toepassingen zijn bijvoorbeeld grid-computing, high-performance storage, gedistribueerde webservices, real-time video, heavy computing, simulaties en extreme processing. De oplossing is tevens geschikt voor on-demand computing waarbij organisaties beschikken over een basiscapaciteit die ze op huurbasis kunnen aanvullen met een grote extra capaciteit.

Tatung levert voor de oplossing zeer compacte blade-servers in massaproductie. De clusters hebben slechts beperkte vloerruimte nodig en verbruiken zo weinig energie, dat ze in elke computerruimte met standaard-airconditioning te gebruiken zijn. Zo neemt een cluster van 1.000 nodes slechts 3 m2 in beslag. Bovendien is de oplossing per cluster te upgraden en uit te breiden naar een maximum van 6.422.528 nodes.

InTouch verzorgt - samen met zijn partners - de installatie, configuratie en het onderhoud volgens Service Level Agreements. Het beheer van de clusters geschiedt volledig virtueel via een webinterface, zonder kabels te verwisselen of aan te sluiten. Herconfiguratie kan zo binnen enkele minuten plaatsvinden. Daarnaast is het mogelijk capaciteit te huren bij InTouch en applicaties te gebruiken als webservices. De clusters staan in dat geval fysiek in een datacenter van InTouch.

"Met de geavanceerde blade-servers van Tatung en onze kennis van cluster- en grid-computing bieden we wel de voordelen, maar niet de nadelen van traditionele cluster-computing-oplossingen", aldus Rager Ossel, CEO en CTO van InTouch. "We verbreden hiermee onze markt voor cluster-computing aanzienlijk, bijvoorbeeld als het gaat om Oracle 10G."

"InTouch heeft in eerdere projecten al bewezen veel kennis van en ervaring met cluster-computing te hebben en is daarom voor ons een zeer waardevolle partner", zegt André Hu, Server Sales Manager bij Tatung Nederland. "Bovendien heeft Tatung blade-servers in massaproductie, zodat we deze oplossing nu ook tegen een aantrekkelijke prijs kunnen aanbieden."

De cluster-computing-producten van Tatung en InTouch zijn uit te breiden en te upgraden van een Core Module met 1.500 nodes tot maximaal 4.096 Core Modules met 6.422.528 nodes.

InTouch
InTouch is sinds zijn oprichting in 1994 gespecialiseerd in het leveren van computing power- en telecommunicatieoplossingen. Met een groot aantal wereldwijde klanten heeft InTouch inmiddels veel kennis in en ervaring met large scale computing. InTouch heeft door zijn unieke structuur partners op uiteenlopende gebieden, die klanten op elk gewenst moment kunnen helpen met de benodigde computer power. Kijk voor meer informatie op: http://cluster.intouch.net/

Tatung
Tatung Company, opgericht in 1918 in Taiwan, is met 300 producten in meer dan 100 landen en 35.000 werknemers één van de grootste wereldwijde producenten van huishoudelijke apparatuur en industriële informatiesystemen. Tatung Nederland is OEM en ODM voor een groot aantal bekende PC-leveranciers. Tatung zorgt voor ontwerp, productie, assemblage, voorraadbeheer, distributie en dienstverlening. Daarnaast distribueert en levert Tatung service op eigen ICT-producten - waaronder op Intel en AMD gebaseerde PC- en bladeservers. Het bedrijf werkt daarvoor nauw samen met een groeiend aantal Europese partners. Tatung-servers zijn ruimte- en energiebesparend, waarbij een massaproductieproces tevens een gunstige prijs/kwaliteit-verhouding mogelijk maakt. Tatung levert de servers als volledige systemen compleet met CPU, geheugen, hard disks, raid-cards, etc. Het samenstellen van de servers gebeurt volgens het Build-To-Order-principe. Hiervoor maakt Tatung gebruik van zijn eigen fabriek in Wijchen. Kijk voor meer informatie op: www.tatung.nl of www.tatungserver.com



Ingezonden persbericht