Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 9 maart 2004

* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield maandagmiddag tussen kwart over twee en half zes radarsnelheidscontroles op de Pleinweg. Van de in totaal 2539 voorbij de radarwagen rijdende weggebruikers werden er 330 geflitst wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/uur.


* VROUW BEROOFD VAN TAS
ROTTERDAM - Maandagavond omstreeks acht uur werd bij het metrostation Capelsebrug, een 67-jarige vrouw uit Zevenbergen beroofd van haar tas. Het slachtoffer werd benaderd door twee personen op een scooter. De duopassagier trok met kracht de tas uit handen van de vrouw, waarna het tweetal er snel vandoor ging.

Middaguitgave maandag 8 maart 2004

* GETUIGENOPROEP OVERVAL HORECAGELEGENHEID

ROTTERDAM - Zaterdagmorgen 6 maart jl. vond een overval plaats op een horecagelegenheid aan de Parkkade. Hierbij raakte een 27-jarig vrouwelijk personeelslid gewond.
Omstreeks half acht kwam een onbekende man de horecagelegenheid binnen. Hij bedreigde de vrouw en stak haar in de schouder. De overvaller maakte slechts een paar euro's van het slachtoffer buit. Hij vluchtte de zaak uit en rende weg in onbekende richting. De politie is op zoek naar getuigen dan wel naar personen die anderszins informatie kunnen verschaffen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Rotterdam-Centrum, via het telefoonnummer 0800-744433.


* GEEN STRAATROOF; WEL PROCES VERBAAL EN MOBIELE TELEFOON KWIJT

ROTTERDAM - Tegen een achttienjarige vrouw uit Spijkenisse is vrijdag 5 maart j.l. aangifte gedaan wegens het doen van een valse aangifte. De vrouw had op 27 januari aangifte gedaan van een beroving. Zij had verklaard op de Westersingel door twee mannen, onder bedreiging van een mes, van haar mobiele telefoon beroofd te zijn. Uit een onderzoek door de politie bleek dat de beroving niet plaats kon hebben gehad.
De vrouw werd aan het politiebureau ontboden, waar zij bekende een valse aangifte te hebben gedaan. De vrouw verklaarde dat ze van haar ouders al eerder op haar kop had gekregen, omdat ze te veel verbeld zou hebben met haar mobiele telefoon. Indien dit weer zou gebeuren, zou ze haar handtelefoon moeten inleveren. Nu dit weer was voorgekomen, verzon zij de beroving. Het mobieltje had ze in een prullenbak weggegooid en door de verzekering werd inmiddels een nieuwe vergoed.
Tegen de 18-jarige vrouw is proces verbaal en de politie zal de gemaakte kosten proberen op haar te verhalen.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum stelde maandagmorgen omstreeks half tien, naar aanleiding van stankoverlast, een onderzoek in een woning in de Hoogstraat in. In een aantal kamers werd een hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 886 jonge hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerijen wordt, op grond van de Opiumwet, een onderzoek ingesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving en Bureau Verkeerstoezicht) hield maandagmorgen en -middag op de Boompjes, Laan op Zuid en Matlingeweg snelheidscontroles.
Op de Boompjes hielden tussen half acht en kwart over negen 44 van de in totaal 2434 passerende automobilisten zicht niet aan de 50-limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 87 km/uur. Op de Laan op Zuid reden tussen tien uur en half twaalf 22 van de in totaal 1290 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur.
Op de Matlingeweg hielden tussen half twaalf en één uur 59 van de in totaal 788 passerende autobestuurders zich niet zo nauw aan de 50-limiet. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 87 km/uur.

Ochtenduitgave maandag 8 maart 2004