Gemeente Leeuwarden

Beeld uit reclamespot voor de FEC-Citybus Beeld uit reclamespot voor de FEC-Citybus

Gemeente Leeuwarden wint Fryske Reklame Publykspriis

Bron: Gemeente Leeuwarden
De gemeente Leeuwarden heeft op maandag 8 maart de Fryske Reklame Publiekspriis gewonnen voor de tv-commercial over de FecCity-bus. Wethouder Tom van Mourik heeft namens de gemeente de prijs, een beeld met inscriptie, in ontvangst genomen. De andere prijswinnaars zijn:

* Wetterskip Fryslân, juryprijs voor de beste tv-commercial
* Vitens, publieks- en juryprijs voor de beste radiocommercial.

Belangrijkste voorwaarde voor nominatie was dat de commercial in het Fries of een mengvorm van Fries en Nederlands was gemaakt.

De FecCity-commercial is in 2003 op Omrop Fryslân televisie uitgezonden om de FecCity-bus bij forenzen en winkelend publiek onder de aandacht te brengen. Het is namelijk een goedkope, makkelijke, veilige en snelle manier om vanaf de stadsring de binnenstad te bereiken. Producent van de commercial is van Oyen audiovisuele productie uit Leeuwarden.

Vanwege de positieve reacties op de campagne hebben burgemeester en wethouders op 17 februari besloten om ook voor 2004 geld beschikbaar te stellen voor een publiciteitsoffensief rond de FecCity-bus, in samenwerking met ARRIVA. De commercial op televisie vormt opnieuw een onderdeel van deze campagne. Nieuw is een commercial op de radio. Tot eind maart zijn de commercials regelmatig te zien en te horen op Omrop Fryslân.