Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


9 maart 2004


.

Putten - Veel boetes bij verkeersomleiding Hoge Engweg
De politie in Putten heeft de afgelopen paar dagen al meer dan 200 bekeuringen opgemaakt voor automobilisten die de tijdelijke geslotenverklaring van de Hoge Engweg in Putten massaal negeren. De boete bedraagt E 45,-
De tijdelijke maatregel is genomen vanwege de omleidingsroutes voor het verkeer tijdens de aanleg van de rotonde op de Voorthuizerstraat / van Geenstraat.
In verband met deze aanleg zijn er ook omleidingsroutes via het buitengebied van Putten. Op deze buitenwegen gelden snelheidsbeperkingen van 60 km. per uur. De politie zal de komende tijd op deze wegen en bij de éénrichtingsweg van de Hoge Engweg controles blijven houden.


Epe - Diefstal brommobiel

Afgelopen weekend werd uit een parkeergarage van een appartementencomplex aan de Hoofdstraat een brommobiel weggenomen. Het gaat om een groene JDM Titane voorzien van het verzekeringsnummer DWB 551.


Hattem - Twee ongevallen

Een 30 jarige automobiliste uit Vaassen is maandag rond 17.50 uur op de A50 over de kop geslagen. De vrouw raakte aan het slingeren en wilde corrigeren. Hierdoor rolde ze met de auto over de kop en kwam in de berm terecht. De Vaassense kwam er met enkele kneuzingen van af. De auto was total loss.
Kort na dit ongeval stopte een medeweggebruiker (gegevens niet bekend) op de vluchtstrook om hulp te bieden. Nadat deze bestuurder zijn auto had verlaten, werd de auto aangereden door een afgeleidde automobilist (geen gegevens). Deze laatste begon te remmen, draaide om zijn as en botste op de vluchtstrook tegen de auto van de te hulp geschoten medeweggebruiker. Ook deze auto's raakten zwaar beschadigd en het gevolg was dat alle drie auto's werden weggesleept. Iedereen bleef boven wonder ongedeerd.


Elburg - Bekeuringen

Maandag werden tijdens controles op verschillende locaties in Elburg twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen en twee maal voor het niet dragen van de autogordel.


Putten - Teveel gedronken

Bij controle maandag rond 19.45 uur op de Oude Prinsenweg blies een 39 jarige automobilist uit Putten 0,7 prom. De man kan een boete tegemoet zien.


Putten - Boete voor winkeldiefstal

Een 34 jarige inwoonster uit Putten werd maandag omstreeks 08.45 in een supermarkt aan de Dorpsstraat betrapt. De vrouw wilde goederen, waaronder huishoudelijke artikelen, ter waarde van 21,25 Euro wegnemen. Op het politiebureau kreeg de vrouw een boete van 125 Euro.


Ermelo - Fietsster raakt gewond

Bij een aanrijding op de Paul Krugerweg raakte maandag rond 08.10 uur een 16 jarige fietsster gewond. Een 22 jarige automobilist uit Schwaan wilde voor een groepje fietsers afslaan en raakte hierbij de fiets van de 16 jarige. Hierdoor is zij van de fiets gevallen en werd zij voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.


Ermelo - Boetes bij controles

Afgelopen week werden 122 bekeuringen bij diverse controles uitgeschreven en wel voor de volgende zaken:
1x geen geldig rijbewijs

1x niet hands free bellen

14x niet dragen autogordel

12x geen verlichting op de fiets

2x voeren van mistlicht

4x bromfietsen zonder helm

34x fout parkeren

2x rijden zonder verzekering

1x gladde band

3x rijden in strijd met gesloten verklaring

1x rijden onder invloed

19x te hoge snelheid op de O. Nijkerkerweg, hoogste snelheid was 81 km
1x rijden zonder bromfietscertificaat

18x linksaf slaan blij rechtsafgebod

2x venten zonder vergunning

7x rijden in voetgangersgebied.


Nunspeet - Aanhouding na winkeldiefstal

Maandag werd rond 11.15 uur een 33 jarige inwoner uit Harderwijk aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had in een winkel aan de Dorpsstraat cosmetica weggenomen. Door het gegeven signalement kon de man op het station worden aangehouden. De man had een tas bij zich met daarin de cosmetica. In deze tas werd eveneens vlees aangetroffen afkomstig van supermarkt.
De verdachte is een veelpleger en werd voor onderzoek ingesloten.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --