Ingezonden persbericht


Markant Office Furniture profiteert met MINT CRM-module van diepgaand inzicht in klantinformatie

Op IBM Lotus Notes/Domino gebaseerde module gekoppeld aan e-mail en agenda

Reeuwijk, 9 maart 2004 - MINT, Nederlandse IT-specialist op het gebied van portal-technologie, heeft voor Markant Office Furniture een CRM-module op basis van IBM Lotus Notes/Domino ontwikkeld. De organisatie beschikt door de integratie van de module in de bestaande e-mail- en agendafunctionaliteit over een volwaardig CRM-systeem. Markant profiteert hierdoor onder andere van diepgaand inzicht in de communicatiemomenten met klanten, gemaakte afspraken en omzetgegevens per productgroep/marktsegment. Daarnaast biedt de module een projectendatabase met gedetailleerde projectinformatie en de mogelijkheid klantlijsten te genereren op basis van bepaalde specificaties.

"We zochten, complementerend aan het huidige systeem, naar een kostenefficiënte manier om bezoekrapporten en klantbehoeften vast te leggen", zegt Floris-Jan van den Heuvel, IT Manager van Markant Office Furniture. "Met deze state-of-the-art module is dit snel en eenvoudig te realiseren. Op basis van de ingevoerde gegevens benaderen we klanten doelgericht met op maat gemaakte aanbiedingen, gesegmenteerd op bijvoorbeeld omzetgegevens, regio of specifieke wensen. Daarnaast geeft de module bezoekadviezen en worden actiepunten automatisch via e-mail verzonden naar andere betrokkenen."

De MINT CRM-module omvat ook functionaliteit voor het structureel vastleggen en weergeven van klachten. Naast het verbeteren van het proces voldoet Markant hiermee aan de voorwaarden van de nieuwe ISO-certificering 9001 versie 2000.

"Het kunnen verwerken van de continue klantenfeedback was bij deze overeenkomst het uitgangspunt voor verbetering van de dienstverlening", zegt Marco Simons, directeur van MINT. "Veel organisaties denken dan automatisch dat vervanging van het huidige systeem noodzakelijk is. Door verrijking van de bestaande omgeving worden zulke hoge investeringskosten echter voorkomen. Lotus Notes/Domino biedt juist veel integratiemogelijkheden."

Markant Office Furniture ontwerpt, fabriceert en importeert kantoormeubilair en kantoormachines en distribueert deze via een professioneel kanaal van kantoor- en projectinrichters. Het bedrijf levert aan een groot aantal landen, waaronder Nederland, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en diverse Aziatische landen. Markant maakt gebruik van IBM Lotus Notes en een ERP-pakket op het iSeries-platform. De door MINT ontwikkelde CRM-module is gekoppeld aan het ERP-pakket. De CRM-module wordt ingezet bij de Nederlandse en Belgische vestiging van Markant en zijn dochterondernemingen. Momenteel bekijkt het bedrijf in hoeverre de module ook buiten Europa kan worden ingezet.

###

MINT
MINT is sinds de oprichting in 1994 gevestigd in Reeuwijk. Het bedrijf is specialist op het gebied van portal-technologie. MINT is één van de eerste partijen in Nederland, die de uitgebreide mogelijkheden van Lotus Notes/Domino en later van IBM WebSphere Portal inzagen en investeerden in de bijbehorende kennis en vaardigheden. MINT biedt bedrijven op basis van deze - en andere - oplossingen grip op interne en externe informatie, zoals vergaarde kennis, procesinformatie en marktgegevens. MINT levert naast IBM Software-oplossingen en de daarbij behorende hoogwaardige dienstverlening ook deeloplossingen die voorzien in specifieke schakels in de work- en informatie-flow. Hierbij gaat het telkens om relatief laaggeprijsde applicaties die een hoog rendement opleveren.