Gemeente Breda

Persberichten

09-03-2004

Zonne-energie zichtbaar in bibliotheek

De hoeveelheid zonne-energie verkregen van de zonnepanelen op het dak van het gebouw Bibliotheek Breda / De Nieuwe Veste is vanaf deze week zichtbaar op een informatiepaneel in de hal van de bibliotheek. Op het dak van het gebouw Bibliotheek Breda / De Nieuwe Veste is in december 2003 eenendertig vierkante meter zonnepanelen geplaatst. In oktober van dit jaar, tijdens de week van de wetenschap, zal de bibliotheek uitgebreid aandacht schenken aan zonne-energie.

Vanaf december 2003 zijn enkele daken van gemeentelijke gebouwen voorzien van zonnepanelen. Het gebouw Bibliotheek Breda / De Nieuwe Veste heeft eenendertig vierkante meter zonnepanelen en de brandweerkazerne aan de Tramsingel zestien vierkante meter. De plaatsing heeft te maken met zonne-energie op openbare gebouwen als voorbeeldfunctie voor alle bedrijven en inwoners van de gemeente Breda.
De panelen op het gebouw van de Bibliotheek Breda / De Nieuwe Veste zijn niet direct zichtbaar voor het publiek. Daarom is er nu een informatiepaneel geplaatst met daarop aangegeven de opgewekte zonne-energie om te laten zien wat er op het dak gebeurt.

Breda wil een bijdrage leveren aan vermindering van de CO2-uitstoot en zo het broeikaseffect tegengaan. Energie is één van de themas in de Milieuvisie Breda 2015. De Milieuvisie is de uitwerking van de milieuaspecten uit de Stadsvisie Breda. Ze geeft een visie voor het toekomstig milieu van de stad en haar inwoners. Aspecten als duurzaamheid en leefbaarheid spelen daarin een belangrijke rol.

Breda, 9 maart 2004