Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste Nederlandse portal voor veilige softwaredistributie geopend

Heemstede, 9 maart 2004 --- De Nederlandse softwaredistributeur DISC EMD lanceert met zijn portal www.ESDNOW.com de eerste veilige software-marktplaats. Dankzij deze nieuwe portal kunnen softwareleveranciers, distributeurs en resellers op een veilige manier hun te downloaden software distribueren. Tegelijkertijd kunnen eindgebruikers op een efficiënte, goedkope en veilige manier over software--applicaties, muziek-players en games beschikken.

Het blijkt dat softwareleveranciers in Europa vaak huiverig zijn om hun producten aan te bieden via buitenlandse websites. Ook eindgebruikers tonen zich gereserveerd over online aankopen van software omdat de mensen achter deze internationale websites in probleemgevallen vaak moeilijk of niet te bereiken zijn. Meestal kan er niet in euro's of op krediet worden afgerekend of wordt ten onrechte BTW in rekening gebracht.

"We hebben onze portal ontwikkeld om die problemen op te vangen," zegt Suat Tuzgöl, CEO van DISC EMD. "We willen de Europese softwareproducenten en software leveranciers een ongecompliceerd en effectief platform bieden dat in dezelfde tijdzone opereert om zo sneller digitale producten aan de man te brengen."

Het kopen van een downloadable softwareproduct heeft een aantal voordelen: het is goedkoper, er zijn geen transportkosten, de site is 24 uur per dag bereikbaar en de koper kan rekenen op prompte levering.

Jaarlijks gaat voor miljarden euro's verloren door softwarepiraterij en de verwachting is dat de schade in de komende jaren nog zal toenemen. www.ESDNOW.com maakt gebruik van het veilige platform Privilege van Aladdin dat online softwaredistributie mogelijk maakt. De te downloaden software wordt beschermd door een encryptietechniek die het onmogelijk maakt de software te gebruiken na het verstrijken van de evaluatie- en/of licentieperiode. Privilege voorkomt illegaal gebruik van software, omdat de leverancier bepaalt hoe vaak en/of hoe lang het product mag worden gebruikt. Daarnaast is er ook een oplossing voor demo's Try & Buy en beta releases Try & Die. Zo houdt de producent te allen tijde de controle over het aantal verkochte c.q. in gebruik zijnde licenties.

Digitale distributie

www.ESDNOW.com kan tegemoet komen aan de wensen van zelfs de grootste softwareleveranciers. Dankzij een overeenkomst met Akamai is de te downloaden software overal en altijd beschikbaar: Meer dan 15.000 servers in 70 landen over de hele wereld verwerken de grote hoeveelheid data en leveren de digitale goederen feilloos af bij de gebruiker.

"Met deze portal richten wij ons in eerste instantie op het Europese marktgebied en later voegen wij de Aziatische en Amerikaanse markt daar aan toe," zegt Tuzgöl.

Uit recente verkoopcijfers blijkt dat steeds minder mensen voorverpakte (boxed) software kopen, omdat de gedownloade versie meestal aanzienlijk goedkoper is. Momenteel liggen de verhouding nog op 80% verpakt en 20% gedownload. "Binnen de komende vijf jaar zal er wereldwijd een gigantische verschuiving plaatsvinden in het aankoopgedrag. Mijn verwachting is dat de verhouding in de richting gaat van 50/50," aldus Tuzgöl.

Tuzgöl benadrukt dat www.ESDNOW.com niet alleen is ontwikkeld voor grote softwareleveranciers, maar juist ook voor distributeurs en resellers. "In vergelijking met de internationale websites leveren wij een flexibel en goed serviceniveau. Daarnaast zijn er een aantal opties voor het bestellen en afrekenen. Wij maken daarbij gebruik van de organisaties Bibit, Triple Deal en WAY2PAY. Partners en zakelijke afnemers hebben de optie download first, pay later, en dat is uniek."

Over DISC EMD

DISC EMD is opgericht in 1994 en houdt zich bezig met de marketing, distributie en ondersteuning van diverse softwareapplicaties, waaronder informatiezoeksystemen voor universiteiten, wetenschappelijke bibliotheken, de farmaceutische industrie, ziekenhuizen, overheidsinstanties en technologische instituten als TNO en RIVM. In maart 2003 zijn de activiteiten voor het beheer van de nu gelanceerde portal www.ESDNOW.com gestart. DISC EMD is een Nederlandse particuliere onderneming.



Ingezonden persbericht