Politie Friesland

Politieberichten van 9 maart (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 09-03-2004 - Voor meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Terwispel: vrouw overleden door brand
Dinsdag rond 09.30 uur is een 89-jarige vrouw uit Terwispel om het leven gekomen bij een brand. Buren zagen brand in de woning aan de Kolderveen en waarschuwden de brandweer, die de brand bluste. De bewoonster was alleen in de woning en is vermoedelijk in de brand overleden. De politie doet technisch onderzoek naar de oorzaak van de brand maar gaat uit van een ongeval.

Hurdegaryp: aanrijding met letsel
Maandag rond 14.15 uur is een 60-jarige automobiliste uit Hurdegaryp gewond geraakt bij een aanrijding aan de Rijksstraatweg. De automobiliste reed in de richting Leeuwarden. Ze verklaarde door de zon en de warmte ingedommeld te zijn. De rechterwielen van de auto raakten in de berm, waarna de auto over de kop sloeg en op de kop tot stilstand kwam. De vrouw verliet hierna het voertuig en is per ambulance voor controle naar MCL-Zuid gebracht.