Politie Gelderland-Midden

COMMISSARIS NAGEL VERTREKT BIJ POLITIE

Publicatiedatum: 09-03-2004

Commissaris J.Th.P. (Bob) Nagel (58) van de regio Gelderland-Midden heeft in het kader van de Tijdelijke Ouderen Regeling (TOR)de politie verlaten. Hij was in zijn 37-jarige loopbaan bij de politie werkzaam op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Nagel was van 1884 tot l992 - het moment van de reorganisatie - de laatste korpschef van het gemeentelijke politiekorps van Wageningen. In het nieuwe regionale politiekorps Gelderland-Midden was hij de leider van diverse projecten, waaronder die van grensoverschrijdende samenwerking met Duitsland (NordRhein-Westfalen) en met Hongarije (Baranya) en Polen (Lublin).
In l998 werd hij gedetacheerd bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en werkte vanuit Apeldoorn als landelijk projectleider Banenlijn Politie in het kader van de nieuwe wervings-campagne 'Waar jij voor staat is nodig op straat'.
Een detachering vanaf 2002 in Den Haag bij de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) vormde de slotfase van zijn loopbaan.

Geboren in 1945 in Nijmegen, verhuisde hij op drie-jarige leeftijd naar het westen van het land. Na de opleiding aan de politieacademie werkte hij in de politiekorpsen van Rijswijk (70-74) en Zoetermeer (74-84). Als plaatsvervangend-korpschef solliciteerde hij vanuit Zoetermeer naar de functie van korpschef in Wageningen.

einde bericht:

Noot redactie: betrokkene is bereikbaar via tel: 0317-423 123 Hij neemt donderdag a.s. afscheid van het korps Gelderland-Midden

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---