Politie Zaanstreek-waterland


08-MRT-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN

Aangehouden woninginbreker verdacht van 30 inbraken

De vorige week woensdagochtend op heterdaad betrapte woninginbreker wordt inmiddels verdacht van betrokkenheid bij tenminste 30 inbraken. De verdachte ontkent, maar het op hem aangetroffen gereedschap is bij de andere inbraken gebruikt. De man is bij verschillende politieregio's in het land bekend, waarbij hij onder een aantal verschillende namen staat geregistreerd. Ook moet de man nog een gevangenisstraf van ruim 21 maanden uitzitten wegens een eerdere veroordeling. De verdachte zit inmiddels in bewaring en zal op woensdag, 10 maart voor de Raadkamer worden geleid. Daar zal worden beslist of de man gevangen zal worden gehouden of in vrijheid gesteld.

16:37 08-MRT-04
LOC: KROMMENIE, KRUISING IEPENSTRAAT - PROV WEG ZAANDAM - CASTRICUM

Veel fietsers in de fout

Bij een controle tussen twee en vier uur 's middags werden 41 bekeuringen uitgedeeld aan fietsers en fietssters wegens het aan de verkeerde kant oversteken van de Provincialeweg. Men gaat dan vanuit de Iepenstraat naar de linkerkant van de weg, rijdt linksaf de ventweg op en gaat vervolgens rechtsaf naar de oversteekplaats. Daarbij houdt men dus niet zoveel mogelijk rechts en rijdt in verboden richting. Men heeft daarbij het idee een kortere weg af te leggen naar het station.
Dit verkeersgedrag heeft, ook in het verleden, aanleiding gegeven tot veel klachten van andere weggebruikers. In 2003 is daarop herhaalde malen met succes gecontroleerd. Inmiddels was de overlast weer gegroeid. Ook werden nog 19 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden door rood verkeerslicht, het fietsen op het trottoir en niet rechts houden.

09:16 09-MRT-04
LOC: PURMEREND, STATIONSWEG

Laptops en telefoons gestolen uit bedrijfspand

In de afgelopen nacht werd ingebroken in een kantoorpand van vijf verdiepingen. Daarbij werden een nog onbekend aantal laptops en telefoons gestolen. Men kwam het pand binnen door een rooster bij een trappenhuis open te breken. Men heeft alle verdiepingen doorzocht, waarbij afgesloten deuren en kasten werden opengebroken. Naast de laptops nam men ook een beamer weg en brak men twee geldkistjes open. Het is nog onbekend of en zo ja hoeveel geld er in de kistjes zat. Men zag geen kans een aan het plafond gemonteerde beamer in een conferentieruimte te stelen. Bij de poging daartoe werd zowel het apparaat als de vergadertafel beschadigd.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-090304


17:45-21:00 08-MRT-04
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
80 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de N247 in Middelie werd maandagavond een hoogste snelheid van 151 km per uur gemeten. Eén op de vijf bestuurders overschreed de snelheidslimiet van 80 km per uur. Ook op de Middenweg (80 km per uur) in de Midden- en Noordbeemster werden maandag hoge snelheden gemeten. In de ochtend werden uitschieters van 130 en 143 km per uur gemeten. Op beide plaatsen reed één op de tien weggebruikers te hard.


07: 20-11:45 08-MRT-04
ASSENDELFT ,PROCINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN (N246)

Weinig hardrijders

Op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft reden maandagochtend slechts enkele tientallen bestuurders te hard (één op de honderd) terwijl ruim tweeduizend voertuigen de snelheidscontrole passeerden. Een bestuurder reed 110 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur.

EINDE


---- --