FNV

09-03-2004

FNV Bondgenoten start actie 'ietsextra' voor schoonmakers

Onder het motto 'ietsextra' voert FNV Bondgenoten een briefkaart en e-mail actie tegen schoonmaakbedrijf GOM. Alle leden bij het bedrijf hebben briefkaarten gekregen die zij als protest kunnen opsturen naar het antwoordnummer van moederbedrijf FACILICOM. Daarnaast heeft FNV Bondgenoten een speciaal e- mailadres geopend waar GOM medewerkers hun ongenoegen kunnen uiten. Het e mail adres is ietsextra@bg.fnv.nl

GOM gaf onlangs een eenmalige loonsverhoging van 3% voor een klein deel van het personeel. Het gaat hier om een bedrijf waarvoor onlangs geheel in lijn met het centraal akkoord een nieuwe CAO zonder loonsverhoging tot stand kwam. Een groot deel van het hogere personeel valt echter niet onder de werkingssfeer van deze CAO. Schoonmaakbedrijf GOM, dat zich jegens het CAO personeel wel gehouden acht aan het centraal akkoord blijkt voor het hogere personeel een andere moraal op na te houden.

Dit terwijl er voor de duizenden schoonmakers in dienst van GOM dit jaar praktisch geen loonsverhoging in zat.'Zo worden de druiven wel erg zuur voor onze leden' aldus een teleurgestelde CAO onderhandelaar Stam.'Het is niet uit te leggen aan schoonmakers .die toch al tot de laagst betaalden behoren - dat zij de buikriem moeten aanhalen, terwijl beter betaalden in hetzelfde bedrijf wel meer krijgen. Zo langzamerhand kan ik geen ander antwoord meer bedenken dan werkgevers bedriegers zijn'.

Naast deze actie studeert bondgenoten nog op andere mogelijkheden om GOM op andere gedachten te brengen. Ook andere schoonmaakbedrijven waar soortgelijke verschillen in beloning zijn ontstaan kunnen nog op een vervolg rekenen.