Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Grote opkomst actie Binnenhof

Vele honderden rolstoelen vulden vandaag het Plein voor de Tweede Kamer. Radio, TV en schrijvende pers waren massaal aanwezig. De aanwezige kamerleden leken het in meerderheid met de actievoerders eens te zijn: wat de staatssecretaris wil, kan echt niet.

Naar schatting 500 mensen bevolkten vandaag het Plein voor de Tweede Kamer om hun ongenoegen te uiten over de maatregelen van staatssecretaris Ross. Zij wil vanaf 1 april het aantal kilometers voor bovenregionaal vervoer beperken tot 350. Daarvan gaan de kilometers die een begeleider meereist nog eens af.

De organisatie was verrast door het grote aantal mensen dat naar Den Haag gekomen was ondanks de bittere koude. Onder de aanwezigen waren veel leden van de VSN. Een van de leden had zich verscholen achter een groot bord in de vorm van een grafzerk met het opschrift 'Op 31 maart heb ik mijn zelfstandigheid ten grave gedragen'.

Een van de organisatoren van de actie, Niels Schuddeboom, hield een gloedvol betoog onder het motto 'genoeg is genoeg'. Hij benadrukte dat de plannen van de staatssecretaris de nekslag zijn voor de de integratie van mensen met een handicap in de maatschappij. Er kwamen verschillende kamerleden aan het woord, die hun sympathie met de actievoerders betuigden. Iedereen leek het erover eens te zijn dat de voorstellen van staatssecretaris Ross niet deugen. In het spoeddebat, dat binnenkort moet gana plaatsvinden, zal moeten blijken wat hun woorden waard zijn.

Dossier Valys

09 maart 2004

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400