Gemeente Ede

nummer 41 / Ede, 9 maart 2004

Om snel en slagvaardig te werken
Gemeente Ede start bedrijvenloket

Bedrijven die zich in Ede willen vestigen worden in de toekomst sneller en slagvaardiger geholpen. De gemeente Ede introduceert een bedrijvenloket dat bedrijven snel verder helpt. De betrokkenheid van Burgemeester en Wethouders neemt toe doordat het bedrijvenloket wekelijks rapporteert bij de coördinerend wethouder.

Naast het bedrijvenloket stelt het college ook een bedrijfsatelier in. De wethouder economische zaken, de heer R. Kremers, is coördinerend wethouder voor het bedrijfsvestigingsbeleid.

Het bedrijvenloket is de spil van acquisitie en selectie van bedrijven. Het is een klein slagvaardig team. Het team is pro-actief richting bedrijven, detailhandel, horeca en recreatieondernemingen. Het bedrijvenloket selecteert en adviseert B&W via de wethouder. De wethouder economische zaken meldt wekelijks in B&W de belangrijkste ontwikkelingen.
Het bedrijfsatelier toetst de nieuw te vestigen of te verplaatsen bedrijven aan het inhoudelijke beleid. Daarbij vindt een integrale afweging geplaatst en wordt creatief naar oplossingen gezocht om de vestiging mogelijk te maken. Het atelier werkt in opdracht van het bedrijvenloket.

Het huidige serviceteam bedrijven wordt opgeheven.
---