Gemeente Ede

nummer 43 / Ede, 9 maart 2004

Gemeente Ede neemt financieel deel in Food Valley

De gemeente Ede gaat van 2004 tot en met 2007 jaarlijks EUR 45.000,-- bijdragen aan de Stichting Food Valley.

Food Valley bestaat uit de WERV-gemeente (Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal) en de gemeente Barneveld. In deze regio bevinden zich veel bedrijven en kennisinstituten op het gebied van voeding, landbouw, life sciences en gezondheid. Food Valley is (met een knipoog naar Silicon Valley in de Verenigde Staten) gericht op innovatie en versterking van de regionale economie in deze regio.

Het doel van Food Valley is de verdere bevordering van het vestigen van nieuwe bedrijven en instellingen in deze werkgebieden en het versterken van de kenniscluster in de regio. Uiteindelijk zal dit moeten leiden tot nieuwe bedrijvigheid, nieuwe arbeidsplaatsen en een intensivering van de lokale kenniseconomie. Partners in Food Valley zijn Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland (Oost NV), Syntens, Wageningen UR, WERV, gemeente Wageningen en gemeente Ede.

De gemeente Ede heeft aan haar financiële bijdrage prestatieafspraken verbonden. De gemeente wil jaarlijks met Stichting Food Valley evalueren welke activiteiten ondernomen zijn en welke resultaten gerealiseerd.

---