Politie Limburg-Zuid

Aanhoudingen ivm drugshandel

Hoensbroek 09-03-2004 - Het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee heeft op dinsdag 09 maart 2004 samen met de politie van Limburg-Zuid, onder leiding van de officier van justitie te Maastricht, in de vroege ochtenduren in een woning aan de Maria Gewandenstraat in Hoensbroek een inval gedaan in verband met drugshandel.

In deze woning werd een 26 jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden die van handel in verdovende middelen werd verdacht. In de woning werden vijf GSM toestellen, 47 scherpe patronen en dealersattributen aangetroffen en inbeslaggenomen.

Gelijktijdig werd een inval gedaan in een woning aan de Steenberglaan in Hoensbroek. Daar werd door een arrestatieteam een 26 jarige inwoner van Heerlen aangehouden voor diens betrokkenheid bij de handel in drugs. In verband met betrokkenheid in deze zaak werden bovendien een 31-jarige inwoner van Groningen en een 23-jarige inwoonster van Hoensbroek aangehouden. De laatste twee verdachten bevonden zich ten tijde van de inval ook in het pand.

In de woning aan de Steenberglaan werden 210 gram heroïne, enkele grammen cocaïne, 65 XTC tabletten, 70 gram softdrugs, een vuurwapen met patroonhouder en munitie, een kogelwerend vest, weegschalen, administratieve bescheiden, twee GSM toestellen, zes viagra tabletten en een geldbedrag van 2250 aangetroffen. Alle aangetroffen voorwerpen en verdovende middelen werden inbeslaggenomen. Alle verdachten zijn ingesloten en in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.