Drie aanhoudingen brandstichting Veghel

Veghel 09-03-2004 - .

Veghe
l - De recherche van het politiedistrict De Leijgraaf heeft naar aanleiding van een onderzoek naar een brandstichting in een bedrijfspand aan de Eisenhowerweg in Veghel, gepleegd op donderdag 30 oktober 2003, drie arrestaties verricht.

Twee verdachten uit Bergen (Lb) van 21 en 39 jaar oud worden er van verdacht de brand te hebben gesticht. Zij werden aangehouden op 13 en 16 februari. De derde verdachte, een 27-jarige inwoner van Vught, wordt er van verdacht de brandstichting te hebben uitgelokt. Hij werd op 2 maart aangehouden. Het drietal zit nog vast.

Het bedrijfspand ging, behoudens het kantoorgedeelte, geheel in vlammen op. Het motief voor de brandstichting is nog niet bekend. De recherche sluit niet uit dat er nog een of meerdere aanhoudingen zullen plaatsvinden.

Kort na het uitbreken van de brand rees aanvankelijk het vermoeden dat er sprake was van een ramkraak. Al vrij snel werd namelijk duidelijk dat het hekwerk rondom het bedrijfsterrein alsmede een roldeur die toegang gaf tot het pand met een op 29 juli 2003 in 's-Hertogenbosch gestolen bestelauto kapot gereden waren.

Het vervolgonderzoek door de recherche leerde echter al na enkele dagen, dat er vrijwel zeker sprake was van opzettelijke brandstichting. De bestelauto die aangetroffen werd op plaats van het misdrijf bevatte een grote hoeveelheid brandbare stoffen, waardoor het vuur razend snel om zich heen sloeg.