Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, dinsdag 9 maart 2004[pic]dinsdag 9 maart 2004       
                                                                     
Van    Marie-José Verkade, GSM-nummer 06.53359379 / afdeling         
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Twee mannen aangehouden voor poging gewapende overval St. Annastraat
Vandaag heeft de politie twee mannen uit Nijmegen aangehouden die ervan worden verdacht in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 januari een gewapende overval te hebben gepleegd op een benzinetankstation aan de St. Annastraat. De beide Nijmegenaren, in de leeftijd van 24 en 26 jaar, konden mede naar aanleiding van een uitzending van het programma Opsporing Verzocht worden aangehouden. Inmiddels zijn een vuurwapen en bivakmuts die vermoedelijk bij de overval zijn gebruikt door de politie aangetroffen en in beslaggenomen. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt en zij zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Oosterhout - gestolen vrachtauto

Afgelopen nacht is vanaf de Terracottastraat een vrachtauto van het merk Iveco met kenteken 51-VH-HZ gestolen. Een man uit Nijmegen deed daarvan aangifte.


Lent - gestolen auto

Vanmorgen is vanaf de Oosterhoutsedijk een witte Toyota Hi-Ace bestelauto met het Belgische kenteken KCX-602 gestolen. Medewerkers van een bedrijf uit Eeklo (B) waren daar aan het werk en hadden de auto niet afgesloten omdat zij regelmatig materiaal uit de auto nodig hadden. Plotseling zagen ze de auto wegrijden. Eén van de medewerkers is er nog met een andere auto achteraan gegaan, maar verloor de bestelauto uit het oog.


District Tweestromenland
Wijchen - Twee mannen aangehouden na beroving echtpaar

Gisteren heeft de politie van Wijchen twee mannen aangehouden als verdachte van de gewelddadige beroving van een echtpaar in hun woning aan de Eikenstraat in Wijchen. De beroving vond plaats in de nacht van 21 op 22 februari jl. Een van de verdachten, een 28-jarige man uit Den Helder, werd aangehouden in Spijkenisse. De tweede verdachte, een 23-jarige Rotterdammer, is in Rotterdam aangehouden. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt en zij zullen worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Eind februari werden al drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving. Twee van hen, een 25-jarige Nijmeegse en 40-jarige Nijmegenaar, worden verdacht van heling. Een 32-jarige Rotterdammer wordt verdacht van medeplichtigheid aan de gewelddadige beroving.
Het onderzoek in de zaak wordt voortgezet. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen plaatsvinden.

De slachtoffers, de 52-jarige bewoner en zijn 49-jarige echtgenote, werden in hun woning beroofd van sieraden en hun pinpas. Beide slachtoffers werden vastgebonden achtergelaten.

Malden - Woninginbraak

Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan De Bies. Vermoedelijk via hengelen is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning werden een geldbedrag, mobiele telefoon, agenda, bril en diverse sieraden weggenomen. De 34-jarige eigenaar deed aangifte.


Boven-Leeuwen - man aangehouden voor vrijheidsbeneming en bedreiging

Een politieman van het team Maas en Waal wilde vanmorgen, samen met een ambtenaar van de gemeente, een controle houden bij een bedrijf aan de Waterstraat. Dit in verband met de naleving van milieuwetgeving. De eigenaar van het bedrijf, een 36-jarige inwoner uit Boven-Leeuwen, wilde niet meewerken aan de controle. Toen de controle toch werd uitgevoerd reed de verdachte zodanig met een heftruck naar de beambten toe dat zij zich bedreigd voelden. Vervolgens sloot de verdachte het hek van het terrein af en zette daar, naar eigen zeggen, stroom op. De politieman en de gemeenteambtenaar konden het terrein niet verlaten, ook nadat meerdere malen was gevorderd het hek te openen. Daarop werd assistentie ingeroepen van een tweede surveillance-eenheid van de politie. Met een geïsoleerde tang werd daarop het hek open geknipt. Daarop werd de 36-jarige aangehouden.


District De Waarden

Tiel - Woninginbraak

Vannacht is ingebroken in een woning aan de Marene. Toegang is verschaft via het forceren van een raam. Uit de woning zijn een computer en geldbedrag weggenomen.

Tiel - Aanrijding met letsel op A15

Gistermiddag rond 17.15 uur zijn bij een aanrijding op de A15 ter hoogte van Tiel vijf voertuigen op elkaar gebotst. Alle bestuurders reden op de linkerrijstrook toen er een file ontstond en er werd geremd. Vier bestuurders konden nog remmen en kwamen tijdig tot stilstand. De vijfde bestuurder, een 29-jarige man uit Ophemert, kon niet meer tijdig stoppen en drukte de vier voor hem stilstaande voertuigen op elkaar. Hierbij raakte twee van zijn inzittenden, mannen in de leeftijd 23 en 33 jaar, gewond. Zij werden met hals- en rugklachten overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel.


Kerkdriel - Woninginbraak

Afgelopen zondag is ingebroken in een woning aan de Duitse Weistraat. Toegang tot de woning is verschaft vermoedelijk middels een valse sleutel. Uit de woning werden diverse goederen waaronder een kluis, geldbedrag, fotocamera, bandrecorder, spelcomputer, 2 mobiele telefoons en diverse sieraden weggenomen. De 35-jarige eigenaresse deed aangifte.


Tiel - Auto gestolen
Vanaf de Waalkade is gistermiddag een groene Toyota Hi-ace gestolen met kenteken
90-VH-NB.
Vanaf de Marene is vannacht een zwarte Volvo XC90 gestolen met kenteken 28-NN-XF.


Culemborg - Diefstal auto

Gistermiddag is vanaf de Palumbusplaats een paarse Dodge Ram Van gestolen met kenteken VN-VX-77.

Blik op veilig

Snelheidscontroles op maandag 8 maart

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Rossum    N322 Van     16.00 -     50     1639 37   103   
          Heemstraweg  18.45 uur                          
AmmerzodenN831         16.10 -     50     1256 12   71    
          Haarstraat   18.10 uur                          
Beneden-LeN322 Van     19.45 -     50     776  60   81    
euwen     Heemstraweg  22.15 uur                          
Winssen   N322 Van     19.45 -     50     369  87   104   
          Heemstraweg  22.15 uur                          

Lent - verkeerscontrole
Vandaag is op twee plaatsen in Lent een verkeerscontrole gehouden, met name gericht op het dragen van de autogordel. Tussen 09.00 en 12.00 uur is gecontroleerd op de Griftdijk-Noord bij het station. Tussen 12.30 en 15.00 uur is gecontroleerd op de Past. Van Laakstraat. In totaal kregen 56 automobilisten een proces-verbaal wegens het niet dragen van de autogordel. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal wegens het , niet hands-free, mobiel bellen.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --