Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


10 maart 2004


De politie heeft afgelopen week een 17 jarige jongeman uit Zutphen verhoord die ervan verdacht wordt enkele tientallen gevallen van schennispleging te hebben gepleegd. De jongeman ondergaat inmiddels een therapeutische behandeling.


De 17 jarige schennispleger was afgelopen week aan het politiebureau in Zutphen ontboden nadat hij op 12 februari jl.op het fietspad achter de ijsbaan in Zutphen met ontbloot geslachtsdeel bleek te hebben gestaan.


Zijn signalement kwam overeen met de aangehouden jongeman die begin januari op het Kerkpad in Warnsveld voor een dergelijk feit door omstanders werd aangehouden. Destijds ontkende hij het delict, afgelopen week bekende het feit alsnog en verder nog enkele tientallen gevallen van schennispleging in Zutphen en Warnsveld.


De jongeman was altijd op de fiets en bleef de vrouwen achtervolgen om op een rustig moment zijn kans waar te nemen en schennis te plegen. Dit kwam bij de slachtoffers die melding van het feit hebben gemaakt als zeer bedreigend over. Met dit bericht wil de politie mensen die wèl geschrokken zijn, maar geen aangifte hebben gedaan ook informeren over het verloop van het onderzoek.


De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. De jongeman ondergaat inmiddels een therapeutische behandeling.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --