Gemeente Zwolle

Gratis opfriscursus verkeersregels

Iedereen die belangstelling heeft, kan zich opgeven voor de opfriscursus. De cursus begint om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De cursus wordt gegeven bij autorijschool Van Buuren aan de Boerendanserdijk.

Aanmelden
Voor aanmelding en nadere informatie over de cursus kunnen burgers bellen met autorijschool Van Buuren (038) 452 85 22. Het minimale aantal deelnemers aan de cursus bedraagt 10 personen. Op tijd aanmelden is verstandig, want 'Wie het eerst komt, wie het eerst maalt'!

Wenselijk
In de loop der jaren zijn verkeersregels gewijzigd en vernieuwd. Zoals de vernieuwing van de voorrangsregels voor de fietser en de bromfiets op de rijbaan. De praktijk wijst uit dat veel verkeersdeelnemers hiervan niet of onvoldoende op de hoogte zijn. Daar komt bij dat de kennis van verkeersregels bij verkeersdeelnemers in de loop van de jaren is afgenomen. Dit komt doordat er geen verplichte bijscholing is van verkeersregels. Een opfriscursus kan dus geen kwaad.

Stimuleringsplan Verkeersveiligheid
In het Stimuleringsplan Verkeersveiligheid is het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente Zwolle vastgelegd. Het streven is vermindering van het aantal verkeersgewonden en verkeersdoden in Zwolle met 40% respectievelijk 50% in 2010 ten opzichte van 1986. In het jaarlijkse werkplan zijn diverse activiteiten opgenomen, die gericht zijn op gedragsverandering door middel van educatie, voorlichting en handhaving.


---