Gemeente Haarlem


9 maart 2004

71/2004

Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Eerste openbare optreden nieuwe wethouder Onderwijs en Jeugdbeleid


De Time out voorzieningen TOP en POP voor leerlingen van het voortgezet onderwijs in Haarlem bestaan inmiddels een half jaar. Woensdag 10 maart kijken we terug hoe de projecten deze eerste periode hebben gewerkt. De nieuwe wethouder Onderwijs en Jeugdbeleid, Maarten Divendal, zal het rapport met de resultaten in ontvangst nemen. In zijn nieuwe functie houdt hij voor deze gelegenheid zijn eerste openbare toespraak.

Wat zijn time out voorzieningen?
Als leerlingen uit het voortgezet onderwijs op de eigen school (tijdelijk) niet gewenst zijn, hebben zij een uitwijkmogelijkheid nodig. Op zeer korte termijn kunnen zij dan worden opgevangen in de Time out projecten, waar de leerlingen veel individuele begeleiding krijgen om de ontstane problemen het hoofd te bieden.
Na een periode van maximaal 12 weken gaat de leerling weer terug naar de eigen school of als dat niet meer mogelijk is, naar een andere school van het voortgezet onderwijs of leer-werktrajecten waar het naar verwachting beter zal gaan met de leerling.
Er zijn twee time out voorzieningen in Haarlem. Het Pas-Op-de-Plaats-project (POP) en het Time-Out-Project (TOP). Het POP is bedoeld voor leerlingen uit het LWOO, het praktijkonderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs. Het TOP is voor leerlingen uit het reguliere voortgezet onderwijs, VMBO, HAVO en VWO.

Voor meer informatie over de Time out voorzieningen, kunt u contact opnemen met de coördinator van TOP en POP, Mw. Urly van Oosten, tel 023-5261644 .


Noot voor de pers:
U bent van harte welkom om de presentatie van de eerste resultaten van de time out voorzieningen bij te wonen.
Datum: woensdag 10 maart 2004
Tijd: van 15 tot 17 uur
Plaats: Lieven de Keyschool, Korte Verspronckweg 7


sector Maatschappelijke Ontwikkeling
Diana Bakboord, communicatieadviseur
023-5115684
bakboord@haarlem.nl

---- --