Provincie Overijssel

Gedeputeerde Klaasen deelt stressballen uit op A28

De werkzaamheden aan de A28 bij Zwolle zijn van start gegaan. Er worden 'plusstroken' aangelegd en dat brengt onvermijdelijk overlast met zich mee voor automobilisten. Om de reizigers een hart onder de riem te steken, deelde gedeputeerde Job Klaasen samen met de Zwolse wethouder Cnossen gisterochtend anti-stressballetjes uit aan automobilisten. Zij stonden om 8 uur 's morgens bij het BP-tankstation aan de IJsselallee in Zwolle.

De plusstroken zijn rijstroken die tijdens de spits voor meer ruimte en dus minder files op de A28 zorgen. De stroken worden tussen maart en december 2004 aangelegd tussen de afslagen Zwolle Zuid en Ommen. Rijkswaterstaat, de provincie en de gemeente hebben maatregelen genomen om de hinder zoveel mogelijk te beperken, maar dat de werkzaamheden overlast zullen veroorzaken is niet te voorkomen.

Verkeersmaatregelen De belangrijkste maatregel is het zogenaamde 4-0 systeem. Dit houdt grofweg in dat al het verkeer over één rijbaan wordt geleid, zodat de andere rijbaan vrijkomt voor de uitvoering van de werkzaamheden. Halverwege 2004 wordt dan "van rijbaan gewisseld". Hierdoor moeten enkele op- en afritten van de A28 worden afgesloten en worden er omleidingsroutes ingesteld.

Tijdens de eerste bouwfase, van maart tot en met juni 2004, worden de oprit Zwolle Noord richting Amersfoort en de afrit Zwolle Centrum vanuit Meppel afgesloten. Tijdens de tweede bouwfase, van juni / juli tot november / december 2004 worden de oprit Zwolle Centrum richting Meppel en de afrit Zwolle Noord vanuit Amersfoort afgesloten.

Lees meer over de werkzaamheden op www.a28zwolle.nl

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel