BredeSchoolNet


EU Commissie geïnteresseerd in brede school

De Nederlandse bredeschoolontwikkeling is in Europa een 'good practice'. Daarom bezocht een EU-commissie brede scholen in Gouda en Rotterdam.

De commissie was op 16 en 17 februari de gast van verschillende Nederlandse organisaties die met de brede school te maken hebben. Het bezoek had een oriënterend karakter.

Maar weinig landen in Europa hebben zoveel expertise opgebouwd met de brede school als Nederland. De interesse vanuit de EU voor de Nederlandse ontwikkelingen is groot. De commissieleden kwamen uit Noorwegen, Groot-Brittanie, Finland, Litouwen en Belgie.

In Gouda ging de commissie kijken bij de brede school in Korte Akkeren. Marlies Kennis, projectleider: 'De commissie sprak met kinderen, keek naar kleuteryoga, muziekles en techniek, en zag hoe de kinderen bij dat laatste onderdeel een molen op zonne-energie lieten draaien.'
De commissieleden waren erg geinteresserd in het brugproject, een project waarbij moeders op school Nederlandse les krijgen en informatie krijgen over de school van hun kind. Ook de voorschoolse opvang en de financiële onderbouwing had de belangstelling van commissieleden. Marlies Kennis: 'De commissieleden willen met de verkregen informatie advies gaan uitbrengen hoe activiteiten bij kunnen dragen aan het verbeteren van sociale vaardigheden.'