Gemeente Eindhoven

Persbericht: 9 maart 2004

Veel positieve reacties op 'Raad in Beeld'

Op maandag 8 maart werd van de gemeenteraadsvergadering een live verslag uitgezonden via internet en het televisiekanaal van Omroep Eindhoven. De belangstelling voor de raadsuitzending was groot. Na het downloaden van Real-player keken veel Eindhovenaren, maar ook mensen van ver daarbuiten, naar 'Raad in Beeld'.

Raadstukken werden veelvuldig geraadpleegd en de chatbox werd druk gebruikt. Aan het begin van elk agendapunt gaf de Griffie van de gemeenteraad commentaar. Aan buitenstaanders werd dan uitgelegd wat er op dat moment in de vergadering gebeurde.

Een klein aantal mensen liet weten, telefonisch of via de chatbox, dat er problemen waren met de ontvangst van de beelden. In veel gevallen was de Real Player niet gedownload of was de firewall er de oorzaak van dat de beelden niet werden doorgelaten.

Dit laatste probleem doet zich met name voor bij bedrijven en instellingen. Zo ook in het internetcafé aan de Kleine Berg in Eindhoven. De Floormanager van het bedrijf gaf aan dat het voor 99% zeker is dat het hier niet kunnen ontvangen van 'Raad aan Beeld' aan de beveiligingssoftware lag. Het met velen kijken naar live-beelden op internet zou het netwerk van het internetcafé te veel belasten.

In het totaal waren tijdens de uitzending 481 bezoekers langdurig ingelogd op de site van 'Raad in Beeld', terwijl gemiddeld 33 personen gelijktijdig de site bezochten.

Vanaf maandag 15 maart aanstaande is in het archief de vergadering van 8 maart weer opvraagbaar. Via 'Raad in Beeld' is nu al het archief van voorafgaande experimentele uitzendingen te bekijken.

Vanaf 19.30 uur waren er veel televisiekijkers die hadden afgestemd op TV Eindhoven, de lokale televisiezender in Eindhoven. Bij de volgende raadsvergaderingen zal ook hier met behulp van teksten ondersteunende uitleg worden verzorgd voor de kijkers.

De volgende live uitzendingen van de raadsvergaderingen zijn op 13 en
19 april 2004.

© 2004 Gemeente Eindhoven