Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


9 maart 2004


Apeldoorn - Overvaller snel ingerekend


Een 18 jarige jongeman uit Vaassen is dinsdag kort voor het middaguur in Apeldoorn aangehouden nadat hij kort daarvoor op de Korenstraat een gewapende overval op een juwelier pleegde. De overvaller kwam even na 11.30 uur de winkel van de juwelier binnen en eiste onder bedreiging van een vuurwapen het geld uit de kassa. Toen daaraan niet direct gehoor gegeven werd, rende de jongeman de winkel uit in de richting van het Oranjepark. Een motoragent zag de man met het opgegeven signalement even later lopen in de omgeving van de Moleruslaan. De man bleek buiten adem. Hij kon worden aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten.


Apeldoorn - man aangehouden na uitslaande brand Gentiaanstraat


De politie heeft dinsdagmiddag een 14 jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden nadat er in het appartement van een flatgebouw aan de Gentiaanstraat een uitslaande brand was uitgebroken. De brand werd omstreeks 14.50 uur gemeld. De brandweer kreeg de brand vrij snel onder controle. Enkele aangrenzende appartementen werden uit voorzorg ontruimd. Het appartement liep forse schade op. De schade moet nog worden vastgesteld.
De 14 jarige zoon des huizes werd aangehouden op verdenking van brandstichting. Hoe en waarmee de brand kon ontstaan, is nog niet duidelijk. De jongen heeft nog geen verklaring afgelegd.


Apeldoorn - Ongeval Otterloseweg


Door een verkeersongeval dinsdagmiddag op de Otterloseweg ondervond het verkeer enig oponthoud. Voorzover bekend geen persoonlijk letsel. Oorzaak en andere bijzonderheden nog niet bekend.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --