Gemeente Dordrecht


---

Geen bedrijfsafvalcontainers op straat

Vincent Brinkhof
Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag besloten om de bijna 100 bedrijfsafvalcontainers, die permanent op straat staan, aan te pakken. Wethouder B.A. van der Zwaan geeft aan "Wij werken aan een stad die schoon, heel en veilig is. De aanpak van bedrijfsafvalcontainers op straat is hier een onderdeel van". De containers zorgen voor een rommelige straat, belemmeren de doorgang voor het publiek, nemen parkeerruimte in en trekken extra vuil aan.

Binnen drie maanden verbod op bedrijfsafvalcontainers Het verbod geldt voor de bedrijfsafvalcontainers die permanent op straat staan. Het college wil opslag van containers op eigen terrein. Het verbod gaat per direct in. Voor bestaande situaties geldt een overgangstermijn van drie maanden. Voor bedrijven die als gevolg van het verbod inpandige voorzieningen moeten treffen, geldt een overgangsperiode van 1 jaar.

Het kader
De Algemene Plaatselijke Verordening (APV) verbiedt het plaatsen van voorwerpen op de openbare weg, waaronder de bedrijfsafvalcontainers. Het college verleent geen vergunning of ontheffing voor het permanent plaatsen van afvalcontainers. Voor het tijdelijk plaatsen van een container bij bijvoorbeeld bouwactiviteiten verleent de gemeente een tijdelijke ontheffing.
De milieucontroleurs van de afdeling Toezicht voeren het toezicht op de bedrijfsafvalcontainers op straat uit.