Politie Drenthe

dinsdagmiddag 09-03-04

Assen 09-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Politie controleert fietsers
MEPPEL - Vanmorgen controleerde de politie het gedrag van fietsers. Van halfacht tot kwart over acht werden 30 fietsers bekeurd op de Parallelweg. Zeventien reden door rood licht, tien fietsten aan de verkeerde zijde van de rijbaan en enkele andere overtredingen werden ook gezien.
Van halfnegen tot kwart voor negen werd op de Schoolstraat de fietsende schooljeugd gecontroleerd. Negen jongelui fietsten aan de verkeerde zijde van de weg en kregen daarvoor een bon.

Snelle meid
ZUIDWOLDE - Vanmorgen zagen agenten een bromfietster rijden over de hoofdrijbaan van de Hoogeveenseweg. Haar rijgedrag viel behalve de snelheid op omdat zij in een bocht een tractor inhaalde. Het 16-jarig meisje uit Zuidwolde reed met een snelheid van 90 km/uur.Een test op de rollentestbank wees uit dat de bromfiets een veel te hoog vermogen had waarvoor zij een bekeuring kreeg.

Tegel door winkelruit
MEPPEL - Vanmorgen omstreeks 06.30 uur werd een trottoirtegel door een deurraam gegooid van een winkel aan de Heerengracht. Agenten waren zeer snel ter plaatse maar konden geen dader meer aantreffen. In de onmiddellijke omgeving werd wel de gestolen kassalade teruggevonden. Later bleek ook nog een computer te zijn weggenomen. Schadebedrag niet bekend.

Gestolen spullen in Amsterdam aangetroffen
EMMEN - Vannacht werd ingebroken in een bedrijf aan de Cornelis Houtmanstraat. Laptops, TFT-schermen en randapparatuur werd weggenomen. De politie in Amsterdam trof vanmorgen daar een auto aan waar die gestolen spullen in lagen. Als verdachte werd een 29-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Onderzoek moet nog uitwijzen op welke wijze hij bij de gestolen spullen is betrokken.

Hennepkwekerij aangetroffen
EMMEN - Agenten troffen in een woning aan de prof. Elemastraat een hennepplantage aan. De gehele bovenwoning was als zodanig ingericht. Er stonden geen planten meer, die waren net geoogst. In de schuur werd een kwekerijtje met ruim 250 stekplanten aangetroffen. De 34-jarige bewoner deed afstand van de planten en de installatie. De stroom werd illegaal afgetapt.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 11 maart 17.00 uur. Telefoon 0592 - 36 12 94 of 06 - 53 23 80 59.