Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 9 maart

alkmaar 09-03-2004 - 17.00 uur

Verkeerstoezicht op verzoek van wijkbewoners

Heerhugowaard, maandag 8 maart 2004.

Maandagmorgen werd, mede naar aanleiding van klachten uit de wijk, toezicht gehouden op het rijden met (brom)fietsen over voetpaden in de omgeving van de Coltermanlaan en de Van Necksingel. Volgens buurtbewoners worden deze paden in de vroege ochtenduren veelvuldig gebruikt als fietspad door schoolgaande jeugd. Tussen 07.45 en 08.30 uur werden 19 fietsers voor deze overtreding bekeurd. Het viel de controlerende agenten op dat het niet alleen schoolgaande jeugd is die zich schuldig maakt aan deze overtreding. Er werden tijdens de controle meerdere wijkbewoners bekeurd.

Geld en apparatuur uit woning gestolen

Alkmaar, maandag 8 maart 2004.

In het afgelopen wekkend is ingebroken in een woning aan de Vennewaard. Door het vernielen van een kozijn kwam men in de woning. De bewoner mist een computer, een de DVD-speler en een videorecorder. Vanuit een kluis werd een onbekende hoeveelheid geld weggenomen.

Vrouw bedreigd met mes

Castricum, maandag 8 maart 2004

Maandagavond raakte een 24-jarige vrouw uit Egmond-Binnen haar mobiele telefoon kwijt aan een tot nu toe onbekende jongen. De vrouw bevond zich op de Dorpsstraat waar zij de jongen aansprak omdat zij meende dat hij pech had met zijn bromfiets. De jongen vroeg of hij even gebruik mocht maken van haar telefoon. Toen de vrouw haar telefoon gaf wilde de jongen geld van haar hij bedreigde het slachtoffer met een mes. De vrouw wist te ontkomen met achterlating van haar telefoon. De verdachte is een blanke jongen van ongeveer 18 jaar oud. Hij heeft kort geknipt blond haar en droeg een donkerkleurige jas. De bromfiets waarop de jongen zich verplaatste is van het merk Puch, type Maxi. De kleur is niet bekend. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Castricum, telefoon 0900-8844.

Man aangehouden na diefstal geld

Heerhugowaard, dinsdag 9 maart 2004.
Dinsdagmorgen werd een 26-jarige man uit Amsterdam aangehouden in het postkantoor aan de Middenwaard. Een medewerker had gezien dat de verdachte zich verdacht ophield bij een kopieerapparaat. Plots zag hij dat de man de geldlade van dit apparaat in zijn hand had. Toen de werkgever de man aanspraak werd deze agressief en bedreigde de medewerker te steken met een schroevendraaier. Samen met een collega kon de verdachte worden overmeester. De man is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.