Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, dinsdag 9 maart

Den Helder 09-03-2004 - 17.00 uur

Vernielingen aan school

Nieuwe Niedorp, maandag 8 maart 2004.

Tijdens de afgelopen Krokusvakantie tussen 27 februari en 8 maart zijn flink wat vernielingen gepleegd aan een school aan de Ooievaarstraat. Onbekenden hebben onder anderen een raam, de dakbedekking van de fietsenstallen, verlichting, de dakdoorvoer van de cv-ketel en een aantal dakpannen vernield. Ook bleken een aantal afsluitdeksels van ontluchtingspijpen te zijn verdwenen. Via deze ontluchtingspijpen had het hemelwater vrije doorgang tot in verschillende leslokalen. Hoe groot de totale schade bedraagt kan op dit moment nog niet worden vastgesteld.

Verkeerscontrole

Middenmeer, maandag 8 maart 2004.

Maandagmiddag en avond werden op verschillende wegen in en om Middenmeer verkeersdeelnemers gecontroleerd. Tijdens deze controles werden drie bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. Zij reden op wegen met een snelheidslimiet van 80 km/u. Allen reden meer dan 30 km/u te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km/u. Daarnaast werden vier autobestuurders bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel. Tot slot werden twee bromfietser bekeurd omdat zij geen helm droegen.

Rijden onder invloed van alcohol

Schagerbrug, dinsdag 9 maart 2004.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 53-jarige bestuurder van een personenauto uit Schagerbrug aangehouden op de Schagerweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 565 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Middenmeer, dinsdag 9 maart 2004.

Dinsdagmiddag werd een 47-jarige bestuurder van een personenauto uit Klein Zundert betrapt op de overschrijding van de maximumsnelheid. De man reed met zijn auto over de Rijksweg A7 ter hoogte van Middenmeer. Daar werd zijn snelheid gemeten. Die werd vastgesteld op 182 km/u op een weggedeelte waar 12 km/u gereden mag worden. Omdat hij de snelheid met meer dan 50 km/u overschreed werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.