Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 9 maart

Hoorn 09-03-2004 - 17.00 uur

Waarschuwing: poging tot oplichting

Andijk, vrijdag 5 maart 2004

Op vrijdagavond omstreeks 18.15 uur werd een 88-jarige man uit Andijk mogelijk het slachtoffer van een poging tot oplichting. De man zat in zijn woning aan de Driebanen toen een jongeman (begin 20 jaar) aan de voordeur kwam. Deze persoon vertelde dat hij een magnetron af moest leveren bij de buren. Deze waren echter niet thuis en hij wilde graag de magnetron bij de bejaarde man achterlaten. Om te voorkomen dat hij weer heen en weer moest rijden, werd het slachtoffer verzocht om ook de rekening even te voldoen, zodat hij later het geld weer van de buren terug zou krijgen. Toen de zoon van het slachtoffer bij de voordeur kwam kijken wat er aan de hand was, vertrok de verdachte. Aangezien de politie pas enkele dagen later werd gewaarschuwd, kon de verdachte niet meer worden achterhaald.

Mogelijk gaat het hier om een poging tot oplichting. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen of slachtoffers. De politie Stede Broec is bereikbaar onder nr. 0900-8844.

Oplichting met sponsorloop

Hoorn, dinsdag 9 maart 2004

Naar aanleiding van enkele meldingen uit Grootebroek en Hoorn wil de politie waarschuwen voor mogelijke oplichting met een sponsorloop. Twee jongens gaan bij de deuren langs en vragen geld voor een sponsorloop. Hun benaderwijze komt nogal dwingend over. Zij zeggen dat zij met de sponsorloop geld inzamelen voor Unicef en dat de loop wordt georganiseerd door een scholengemeenschap in Grootebroek. De school heeft wel een dergelijke actie gehouden, maar deze is inmiddels afgesloten. Het vermoeden bestaat dat de jongens het geld voor zichzelf houden.

Getuigen en/of slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Belediging

Hoogwoud, dinsdag 9 maart 2004.

Dinsdagmorgen is een 34-jarige man uit Hoogwoud aangehouden op de Herenweg wegens belediging van een politieagent. De man werd in een woning aangehouden omdat hij nog vonnissen had openstaan. Op dat moment schold hij de agent uit en bespuugde hem. Ook tijdens zijn overbrenging naar het politiebureau bleef hij de agent beledigen en bespugen. De man kreeg een proces-verbaal.

Twee gewonden na aanrijding

Enkhuizen, maandag 8 maart 2004.

Maandagavond omstreeks 20.50 uur vond op de Breedstraat een ongeval plaats waarbij twee mensen gewond raakten. De bestuurder van de bromfiets, een 16-jarige jongen uit Grootebroek, reed over de Breedstraat en verleende op de kruising Kalksteiger geen voorrang aan een personenauto die van rechts kwam. Deze auto werd bestuurd door een 55-jarige vrouw uit Enkhuizen. Na de aanrijding is de bestuurder van de bromfiets weggerend. Vermoedelijk is hij zonder toestemming van de eigenaar met de bromfiets gaan rijden. Zijn passagier, een 15-jarige jongen uit Enkhuizen, raakte bij het ongeval gewond en is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Serie inbraken opgelost

Hoorn, dinsdag 9 maart 2004

Met de aanhouding van zes verdachten heeft de politie een serie inbraken opgelost in een scholengemeenschap aan de Bouwsteen te Hoorn. Vijf van de zes verdachten zijn leerlingen van de school.

Op donderdag 12 februari omstreeks 00.25 uur, kwam er een melding dat er was ingebroken in de mediatheek van genoemde school. Een getuige had rond die tijd een verdachte auto geparkeerd zien staan in de buurt van de school en had het kenteken genoteerd. Op basis van dit kenteken en verder aanvullend onderzoek konden op 17 en 18 februari drie personen, een 16-jarige jongen uit Hoogwoud en twee 19-jarige jongens uit Wognum en Hoorn worden aangehouden.

Na hun aanhouding bekenden zij de inbraak op 12 februari waarbij een computer werd buitgemaakt. Tevens bekenden zij inbraken op 22 november en 8 februari waarbij de buit ook bestond uit computerapparatuur. Uit het onderzoek kwam naar voren dat bij de inbraak op 22 november nog een vierde persoon betrokken was. Het ging hier om een 17-jarige jongen uit Hoorn.

Het onderzoek leverde ook nog een vijfde verdachte op, een 16-jarige jongen uit Wognum. Hij bleek op 31 januari zelfstandig twee computers uit de school te hebben ontvreemd. Deze jongen had een gestolen computer verkocht aan een 26-jarige man uit Wognum. Deze persoon kreeg een proces-verbaal wegens (schuld)heling. Hij verklaarde niet te hebben geweten dat de computer van diefstal afkomstig was.

Bejaarde man omgekomen bij verkeersongeval

Hoogkarspel, dinsdag 9 maart 2004.

Dinsdagmorgen vond een ernstige aanrijding plaats op de Streekweg waarbij een 83-jarige man uit Hoogkarspel om het leven is gekomen. Het slachtoffer reed met zijn snorfiets over de Streekweg. Achter hem reed een personenauto bestuurd door een 64-jarige man eveneens uit Hoogkarspel. Vermoedelijk heeft de autobestuurder de voor hem rijdende snorfietser niet opgemerkt en heeft hem vervolgens van achteren geschept. De bestuurder van de snorfiets raakte daarbij ernstig gewond aan zijn hoofd en is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. In het begin van de middag is hij daar aan zijn verwondingen bezweken. De bestuurder van de personenauto is, in verband met de ernst van het ongeval aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broeck, telefoon 0900-8844.