Eemland zuid, 16.35 uur

Utrecht 09-03-2004 - Nieuesberichten district Eemland zuid

Illegale posterverkopers weer actief
AMERSFOORT De afgelopen dagen zijn door heel Amersfoort illegale posters aan de deur verkocht. De verkopers bieden posters aan met de tekst Stop racisme en discriminatie. Geef racisme geen stem! De 3 euro die ze hiervoor vragen, gaat echter niet naar het goede doel maar verdwijnt in hun eigen zak.

Deze methode is niet onbekend bij de politie. Ongeveer eens in de twee jaar komen de verkopers terug met andere posters. Geen enkele charitatieve instelling verleent hieraan haar medewerking. Op de poster is dan ook geen keurmerk terug te vinden van het Centraal Bureau voor Fondsenwerving (CBF). Tevens ontbreekt een organisatienaam.

De politie raadt af dergelijke posters te kopen. Het advies is om te vragen of degene die aan de deur verkoopt zich kan identificeren. Wees hierbij kritisch en laat nooit zomaar iemand binnen. Let bovendien op of er een CBF-keurmerk zichtbaar is of dat de naam wordt genoemd van de instelling die de actie ondersteunt.

Verkeersongeval met letsel
AMERSFOORT Op dinsdagochtend heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising Lageweg, Zangvogelweg en Spechtstraat.

Omstreeks 07.55 uur reed een 32-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Zangvogelweg. Toen ze de Lageweg op wilde rijden, zag zij vermoedelijk door de laagstaande zon een 29-jarige fietsster uit Amersfoort over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding. De fietsster is voor controle naar de huisarts gegaan. De automobiliste bleef ongedeerd.