Utrecht Stad, 16.30 uur

Utrecht 09-03-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht Stad

Vlindermes ingenomen

UTRECHT Op dinsdag 9 maart heeft de politie om 12.30 uur een 16-jarige jongen uit Utrecht op de Europalaan aangehouden omdat hij een vlindermes in zijn bezit had. De jongen is meegenomen naar het politiebureau en daar ingesloten. De jongen deed afstand van het mes.

Winkeldievegge aangehouden

UTRECHT Op dinsdag 9 maart is een 49-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden in een winkel aan de Doornburglaan. Zij had slechts enkele goederen afgerekend en wilde met een volle tas met niet-betaalde goederen de winkel verlaten. De vrouw is rond 12.15 uur overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Verkeerscontrole Oudenoord

UTRECHT Op dinsdag 9 maart heeft de politie tussen 09.30 en 12.00 uur verkeerscontrole gehouden op de Loevenhoutsedijk en Oudenoord. Er zijn tien bekeuringen uitgedeeld, acht voor het niet dragen van de gordel, één voor het niet handsfree bellen tijdens het autorijden en eenmaal voor het niet tonen van het rijbewijs.

Winkeldievegge Godebaldkwartier

UTRECHT In een winkel op het Godebaldkwartier is op dinsdag 9 maart een 46-jarige winkeldievegge uit Sittard aangehouden. De vrouw had goederen in een winkelmandje gedaan, die vervolgens in haar tas verdwenen. Zij werd rond 10.00 uur overgedragen aan de politie, die haar meenam naar het politiebureau voor verhoor.

Aangehouden voor het opgeven van een valse naam

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden voor het opgeven van een valse naam.

Tijdens de surveillance hadden agenten een aantal inzittenden in een auto op het Zandpad gewaarschuwd niet te gaan rijden omdat zij vermoedelijk gedronken hadden. Omstreeks 08.30 uur zagen de agenten het bewuste voertuig met hoge snelheid over de Marnixlaan rijden. Ter hoogte van de kruising negeerde de bestuurder ook nog eens het rode verkeerslicht. De 27-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken.

De bestuurder had geen papieren bij zich en gaf aan de agenten een valse naam op. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hier gaf hij wel de juiste personalia op en bleek dat hij geen rijbewijs had. Hij werd met een aantal bekeuringen naar huis gestuurd.

Man rekent bewust de helft van boodschappen af

UTRECHT Bij een winkel aan de Nachtegaalstraat heeft personeel een man aangehouden voor het plegen van diefstal.

Een 58-jarige man uit Utrecht was omstreeks 09.45 uur met een boodschappentas vol met artikelen naar de kassa gelopen en rekende een gedeelte van de boodschappen af. Met de rest wilde hij naar buiten lopen. Dit werd echter voorkomen door het personeel. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie die de man voor verhoor meenam naar het bureau. Het leverde hem uiteindelijk een boete van 125,= op.