Gemeente Achtkarspelen


Nieuwsberichten

27-02-2004
Expositie familie Carolus in gemeentehuis Achtkarspelen

Van 9 maart tot en met eind april 2004 laten drie generaties uit één familie hun talenten zien in de hal van het gemeentehuis in Buitenpost. Olieverfschilderijen van Adrianus Carolus, acryl op doek van zijn zoon Alco Carolus, vilt van zijn dochter Ineke Carolus en illustraties en glasobjecten van zijn kleindochter Maaike van der Meulen.

Kunstwerken van de familie Carolus Adrianus Carolus (1922-2003), oud-gemeentesecretaris van de gemeente Achtkarspelen, begon na zijn pensioenering voor het eerst schilderlessen te volgen en schilderde een aantal jaren veel met olieverf. Zijn techniek en onderwerpen waren traditioneel: landschappen (onder andere Noorwegen), dorpsgezichten en stillevens.
Alco Carolus (1949), huisarts in Rotterdam, heeft onlangs gedeeltelijk de avondopleiding van de kunstacademie gevolgd. Speurend in kranten destilleert hij een mens, vogel en bloem en vangt deze in acryl in combinatie met de collagetechniek.
Ineke Carolus (1953), viltmaker in Sumar, heeft diverse opleidingen op textielgebied in binnen- en buitenland gevolgd. Vilten is de oudste textielbewerking, waarbij onbewerkte schapenwol onder invloed van vocht, warmte en wrijving aan elkaar klit. Ineke is erg bezig met begrippen als beschermen, koesteren, loslaten, liefde en verdriet. Zo ontstonden er bijvoorbeeld twee mantels vanuit hun oervorm, de halve cirkel.

De jongste telg
Maaike van der Meulen (1977), illustratief vormgever in Groningen, studeerde in 2000 af aan de Academie voor Beeldende Kunst Minerva. Ze voert voornamelijk opdrachten uit voor particulieren en bedrijven. Tijd, licht en ruimte zijn belangrijke thema's in haar vaak sfeervolle illustraties en glasobjecten. De onverwachte elementen in haar foto's worden gebruikt en bewerkt door middel van zeefdruk of de computer. Steeds vaker houdt ze zich bezig met interieurontwerp en ander toegepast werk.

De expositie is te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis in Buitenpost (Stationsstraat 18). Belangstellenden zijn van harte welkom op werkdagen van 9.00 - 12.00 uur en van 13.15 -16.00 uur (donderdag tot 20.00 uur en vrijdagmiddag gesloten).

Opening op 9 maart
De opening van deze expositie vindt plaats op dinsdag 9 maart 2004, om 20.00 uur, in het gemeentehuis aan de Stationsstraat 18 in Buitenpost. Iedereen is van harte welkom bij deze opening. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. D. Verbeek, beleidsmedewerker Cultuur, tel. 0511 - 548645.