Sociaal en Cultureel Planbureau

Beste lezer,

Vandaag is "Jaarboek ICT en samenleving 2004. Beleid in praktijk." verschenen.

ISBN: 90 5352 990 x
198 paginas, prijs EUR 20

Hieronder volgt een beknopte samenvatting. Wilt u meer weten, raadpleeg onze website: http://www.scp.nl/boeken/speciaal/spec27/nl/metainfo.htm

Dit tweede Jaarboek ICT en samenleving bundelt beschrijvingen van onderzoek naar de effecten van (overheids)interventies in het sociale domein. Meer dan in het vorige jaarboek ligt het accent nu op de benutting van ICT voor lokale praktijken. Het richt zich daarbij voornamelijk op de mogelijkheden van ICT voor de verbetering van de sociale kwaliteit. Daarbij komen vragen aan bod als: wat is de rol van het digitale debat bij de gemeenteraadsverkiezing? Wat is de status van buurtwebsites in de Nederlandse steden? Welke rol speelt het internet bij de sociale cohesie in de wijk of bij de integratie van etnische minderheden? Onderzoek naar dit soort thema's is niet alleen interessant vanuit wetenschappelijk oogpunt, maar zal ook beleidsmakers, bestuurders en initiatiefnemers van ICT-projecten kunnen boeien. In dit jaarboek is er dan ook ruim aandacht voor (beleids)aanbevelingen.

Het Jaarboek
ICT en samenleving 2004 biedt onderzoekers een platform voor wetenschappelijk onderzoek naar technologie en het sociale domein. Het is het resultaat van de samenwerking tussen het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), het kennisnetwerk Social Quality Matter (SQM) dat is ondergebracht bij het Kenniscentrum Grote Steden en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).


---

=======================================
Deze e-mail is een automatisch gegenereerd bericht (u kunt dus niet op dit bericht antwoorden).

Wilt u zich afmelden of juist meerdere e-mailadressen aanmelden? Ga naar de website:
http://www.scp.nl/abonneer/abonneer2.htm.
Op de website (http://www.scp.nl) kunt u tevens de publicaties bestellen.