PERSBERICHT
08/03/2004

Kipjingle

Kipjingle
Vanaf 8 maart zal de sprekende kiptune 'Kip. 't meest veelzijdige stukje vlees' weer via de bekende radiokanalen te horen zijn. Daarin korte receptvariaties op kip en een variant die verwijst naar de kipsite: www.kiprecepten.nl

Kipsite
In 2003 waren enkele topmaanden zichtbaar zoals november met 30.527 visits. In die tijd ook kip op tv: 5 seconden commercials met een verwijzing naar de kipsite. Uit de interne evaluatie is gebleken dat van de kip top tien, het recept van de week als beste heeft gescoord. Daarna gevulde kipfilet, kip uit wok, broodje kipfilet, kip in het pannetje, kip op vakantie, Chinese kipvariaties, gerookte kip in salade en kipfilet in winterjas (groene kool). Ook zijn er regelmatig wedstrijden die via een pakkende banner op de site kenbaar worden gemaakt.

Kip op tv en in de bladen in 2004
De kipjingle is ook bij de nieuwe tv commercial, die waarschijnlijk vanaf 13 april 2004 via de Ster op de buis zal verschijnen hoorbaar en de finishing touch zal in een drietal verschillende kipcommercials worden getoond. Lekker en variatie staan ook hierbij hoog in het vaandel.
In vrouwen- en special interestbladen zullen weer de verschillende verrassende 'Da's pas variatie' kipadvertenties verschijnen met melding van de kipsite en hygiëntetips. De verschijning van de persoon die kookt in de kipcommercial zal een nieuwe variant in deze serie zijn.

Voedingscentrum
In de Vleeswijzer, die vanaf 23-2-2004 via het Voedingscentrum gratis te bestellen is, staat kip genoteerd met een groene stip en dat betekent (zeer) mager. Ook is opgenomen: Voorkom kruisbesmetting en aandachtstips voor de vleesbereiding.

Vleeswaaier met kip & kalkoen
In de nieuwe Vleeswaaier die vanaf april via de collega's van het Voorlichtingsbureau Vlees beschikbaar is, staat nu kip & kalkoen. In de bekende kipsite kleuren zijn de basisproducten van kip en kalkoen opgenomen met een toepasselijk kiprecept waarbij variatie, lekker en bereidingsgemak voorop staan. Ook is de verwijzing naar www.kiprecepten.nl opgenomen.

Stichting Blij met een Ei
Ook voor 2004 zijn publieksactiviteiten gepland zoals op de consumentenbeurs OverHeerlijk van 2-4 april in de Jaarbeurs te Utrecht, Libelle Zomerweek van 1-6 juni in Almere en Eten & Genieten van 2-5 december in de Rai te Amsterdam. Via www.blijmeteenei.nl te volgen.

Pasen 2004
Op 11 en 12 april is het alweer Pasen. Uiteraard staan er op de site www.eirecepten.nl enkele lekkere Paassuggesties! Het koken van eieren krijgt speciale aandacht omdat menigeen daarmee moeite heeft en er vragen over worden gesteld via de reactiemogelijkheid op de site.

Voor nadere informatie kunt u altijd bellen of mailen: Erdie Burema Productvoorlichting Pluimveevlees en Eieren
Tel. 0343 43 1993 of e.a.burema@pve.agro.nl