PERSBERICHT
08/03/2004

Scotch single malt Whisky society
Actiever dan ooit

De Scotch Single Malt Whisky Society (SSMWSociety), opgericht op 19 november 1990, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de populariteit van de Scotch Single Malt Whisky in Nederland. De SSMWSociety organiseert een groot aantal activiteiten om belangstellenden bekend te maken met dit ambachtelijke Schotse product. Naast 'Nosing & Tastings' en 'Whisky Trails' is de SSMWSociety regelmatig aanwezig op fairs en evenementen in het hele land. De Society is actiever dan ooit!

Nosing & Tasting: slainte!
Een 'Nosing & Tasting' is voor de whiskyliefhebber wat bij wijn een proeverij heet; het beoordelen van de kleur, de geur en de smaak staat hierbij centraal. Wie de levendige Nosing & Tastings van de Scotch Single Malt Whisky Society bezoekt, krijgt ook boeiende verhalen te horen over de geschiedenis en de herkomst van de Scotch Single Malt Whisky, de Grand Cru onder de whiskysoorten. En natuurlijk over de gebruiken rondom het nuttigen van dit Schotse levenswater: slainte! (proost!)

Beroemde Schotse distilleerderijen tonen hun geheim Op reis naar wereldberoemde distilleerderijen en zien hoe met behulp van water, vuur en gerst - met behulp van turf, pot-stills en eikenhouten vaten - Scotch Single Malt Whisky tot stand komt. De SSMWSociety bezoekt distilleerderijen in heel Schotland en organiseert speciale Whisky Trails waarbij de reizigers meer te weten komen over het bijzondere productieproces van Whisky. Tijdens deze reizen is ook aandacht voor het prachtige Schotse landschap en de Schotse cultuur (met onder andere een Scottish Evening, kasteelbezoek, golfen, zalmvissen en kleiduivenschieten).

Voor meer informatie over de SSMWSociety, de Nosing & Tastings en de Whisky Trails, zie www.ssmwsociety.nl

De Scotch Single Malt Whisky Society (SSMWSociety) heeft als doel de kennis en bekendheid van Scotch Single Malt Whisky in Nederland te vergroten. De vereniging is op 19 november 1990 opgericht door de belangrijkste whisky-importeurs van Nederland.