Politie Friesland

Politieberichten 08/03 (13.00 uur) t/m 09/03 (07.00 uur)

Fryslân 09-03-2004 - Voor meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Drachten: verkeerscontrole
De politie heeft maandag tussen 11.50 uur en 12.20 uur een verkeerscontrole gehouden op de Lauwers. De controle werd gedaan tijdens werkzaamheden van de verkeersbrigadiers. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal van 25 Euro, omdat hij tussen de overstekende kinderen door reed, terwijl de verkeersbrigadier op de weg stond met het bord.

Tjerkgaast: invordering rijbewijs
Een 26-jarige automobilist uit Exmorra heeft zondag zijn rijbewijs moeten inleveren. De man reed op de Strjitwei met een snelheid van 143 km/u. De maximaal toegestane snelheid bedraagt 80 km/u.

Leeuwarden: gaslek
De politie heeft maandagmiddag geassisteerd bij een gaslek aan de Johan Winklerwei. Rond 13.50 uur werd tijdens graafwerkzaamheden een gasleiding lek geslagen. Omdat er sprake was van explosiegevaar heeft de politie samen met de brandweer drie nabijgelegen huizenblokken ontruimd. De bewoners werden tijdelijk opgevangen in een nabijgelegen wijkcentrum. Rond 15.15 uur was het lek weer gerepareerd en konden de bewoners weer terugkeren naar hun woning.

Heerenveen: aanhouding verdachte
De politie heeft maandag rond 19.15 uur een 60-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden in zijn woning aan de Smelleken. De man was s middags aan de Herenwal tegen de spiegel van een 19-jarige automobilist uit Heerenveen gereden. Hierna was de verdachte ervan door gegaan. De 19-jarige automobilist ging er achteraan en trof de andere automobilist aan de Thialfweg. Nadat beide automobilisten uit waren gestapt kreeg de 19-jarige automobilist een klap in zijn gezicht. Vervolgens bedreigde de verdachte de man met de dood en ging er vandoor. Het slachtoffer ging vervolgens naar de politie die de verdachte aan de hand van het kenteken kon aanhouden.

Leeuwarden: fietser gewond
Een 48-jarige fietser uit Leeuwarden is maandag rond 17.20 uur gewond geraakt aan de Troelstralaan. De man kwam door nog onbekende oorzaak ten val en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is per ambulance naar het MCL-Zuid gebracht.

Leeuwarden: jeugdoverlast
De politie heeft maandag een groep van 14 jongeren allen een proces verbaal gegeven. De politie kreeg de laatste tijd regelmatig klachten over hinderlijk rondhangende jeugd bij de supermarkt aan de van Loonstraat. Bezoekers van de supermarkt klaagden dat ze niet bij hun fiets konden komen en hun winkelwagentje niet konden pakken of wegzetten.

Stiens: melding
De politie kreeg maandag rond 11.00 uur een melding binnen dat twee meisjes bij een school aan de Plataanstrjitte waren benaderd door een man. De man had de meisjes gevraagd met hem mee te gaan. De meisjes waren hier niet op ingegaan. De politie deed een buurtonderzoek, maar dat leverde niets op.