Politie Hollands Midden
Datum: 8 maart 2004



Sassenheim Auto tegen pilaar

Maandag 8 maart vond omstreeks 10.00 uur een aanrijding plaats op de afrit van de Rijksweg A44. Een 19 jarige automobilist uit Sassenheim kwam met de linkerzijde van zijn auto in de berm en vervolgens tegen een betonnen paal van het Klinckenberg-viadukt. De man zag kans zelf uit zijn auto te komen en heeft in de auto van een passant plaatsgenomen. De man had mogelijk intern letsel opgelopen en werd daarom door inzet van brandweer en traumateam van het LUMC naar een ambulance overgedragen. De politie heeft de afrit tijdens de afhandeling van deze aanrijding afgesloten.


Hazerswoude-dorp Auto te water

Op dinsdag 9 maart omstreeks 01.45 uur kreeg de politie de melding van een auto te water aan de Voorweg. Bleek een 18-jarige man uit Hazerswoude-dorp de macht over het stuur te zijn verloren waardoor hij te water kwam. De bestuurder zat bekneld in zijn voertuig waar hij door de brandweer uit het voertuig is gehaald. Hierna is hij met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC te Leiden. Het vermoeden bestaat dat de man onder invloed verkeerde waardoor een bloedproef is afgenomen, waarvan de uitslag wordt afgewacht.


Leiden Straatroof

Op maandag 8 maart omstreeks 13.30 uur liep een 34-jarige man uit Leiden over de Langebrug. Op het moment dat hij liep te bellen werd zijn mobiele telefoon uit zijn hand gegrist door een voorbijganger. Nadat de verdachte de telefoon had weggenomen rende hij weg in de richting van de Rapenburg.


Leiden Rijden onder invloed

De politie heeft maandag 8 maart omstreeks 01.00 uur een 58 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De automobilist werd op de Gooimeerlaan gecontroleerd toen agenten zagen dat hij slingerend over de rijbaan reed. Bij controle bleek dat de man een ademalcoholgehalte had van 325. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur. Dinsdag 9 maart werd omstreeks 02.00 uur een 27 jarige Leidenaar aangehouden bij de Stationspleintunnel. De man krijgt een proces-verbaal omdat hij een ademalcoholgehalte had van 305.


Leiden Aanrijding bromfiets met bus

Maandag 8 maart vond omstreeks 15.00 uur een aanrijding plaats op de Helena Verburgstraat. Een 15 jarige bromfietser uit Wassenaar reed over de Rijndijk, komende uit de richting Dijkhoflaan. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan een lijnbus, bestuurd door een 41 jarige Sassenheimer. De bromfietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC. Hij krijgt proces-verbaal voor de voorrangskwestie en voor het feit dat hij bromfiets reed terwijl hij nog geen 16 jaar is.

Gouderak/Haastrecht/Krimpen a/d Lek/ Controle snelheid
Stolwijk/Schoonhoven
De politie heeft vorige week op verschillende lokaties snelheidscontroles gehouden. Op het Middelblok in Gouderak waren van de 93 passanten 27 in overtreding. De hoogstgemeten snelheid was 95 km/u terwijl de maximum toegestane snelheid 60 km/u is.
In Haastrecht werd op de Bredeweg gecontroleerd. Van de 653 waren er 33 bestuurders die te hard reden. De hoogstgemeten snelheid hier was 72 km/u. In Haastrecht werd er ook op de Provincialeweg Oost en West gecontroleerd. Er zijn in totaal 2283 passanten geteld en 110 overtreders. De hoogstgemeten snelheid was op de Provincialeweg Oost, nl. 134 km/u. De toegestane snelheid hier is 80 km/u.
Op de C.G. Roosweg in Krimpen aan de Lek en op de Schoonhovenseweg in Stolwijk werden 3530 passanten geteld. Er waren 29 bestuurders die te hard reden. De hoogstgemeten snelheid was 99 km/u.
In Krimpen aan de Lek werd ook op de Ooster Lekdijk en de Schuwacht gecontroleerd. Op de eerste lokatie waren er van de 325 passanten, 39 die in overtreding waren. Op de Schuwacht waren er 13 van de 79 bestuurders die betrapt werden op te hard rijden. Ook hier was de hoogstgemeten snelheid 99 km/u. De toegestane snelheid hier is 50 km/u.
Op de C.G. Roosweg in Schoonhoven werden twee 16-jarige bestuurders bekeurd voor te veel vermogen van hun bromscooter. Een test gaf een vermogen aan van 1.1 KW. De twee kregen een bekeuring van 70 euro.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --