Getronics N.V.


Amsterdam, Dordrecht,

8 maart 2004                                                             
GETRONICS rondt aankoop NR.1 SOFTWARE van Blue Fox                       
enterprises af                                                           
                                                                         
-                                                                        

Getronics en verkopende partij Blue Fox Enterprises hebben de overdracht van Nr.1 Software vandaag afgerond. Begin januari werd een intentieverklaring getekend over de verkoop van de Nederlandse leverancier van software en licentiemanagement. Getronics verstevigt met de aankoop haar portfolio met betrekking tot softwarelicenties en daaraan gerelateerde diensten. De verkoop van Nr.1 Software past in de strategie van Blue Fox om zich te concentreren op de CAD/CAM/ERP-activiteiten. Nr. 1 Software biedt werk aan 10 mensen en genereerde in 2003 een omzet van circa EUR 10 miljoen. Financiële details van de transactie zullen niet worden bekendgemaakt.

Nr.1 Software werd in 1983 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest gespecialiseerde totaalaanbieders van software en licentiemanagement in Nederland. Nr.1 Software biedt met name licenties aan voor Microsoft-software. Daarnaast levert Nr.1 Software licenties voor Symantec, Adobe, IBM, Network Associates (McAfee), Computer Associates en Oracle. Nr.1 Software heeft een onderscheidend klantenbestand weten op te bouwen, bestaande uit luchtvaartmaatschappijen, energiebedrijven, diverse ziekenhuizen en gemeenten.


Getronics

Met circa 22.000 medewerkers in ruim 30 landen en een omzet van circa 2,6 miljard euro in 2003 is Getronics een van 's werelds toonaangevende aanbieders van leveranciersonafhankelijke oplossingen en diensten voor informatie- en communicatietechnologie (ICT). Het huidige Getronics combineert de capaciteiten van het Nederlandse Getronics met de activiteiten van het voormalige Wang Global, dat in 1999 werd overgenomen, en de vroegere systemen- en dienstendivisie van Olivetti. Getronics is de nummer 2 op het gebied van Network & Desktop Outsourcing en neemt wereldwijd de vierde plaats in op het gebied van Network Consulting & Integration (bron: IDC 2002-2003). Getronics ontwikkelt, integreert en beheert ICT-infrastructuren en business-solutions en helpt daarmee zowel wereldwijd opererende ondernemingen als lokale bedrijven de waarde van hun investeringen in informatietechnologie te maximaliseren. Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston en Singapore. Getronics is genoteerd aan Euronext Amsterdam ('GTN'). Kijk voor meer informatie op www.getronics.com.


Blue Fox Enterprises

Blue Fox Enterprises N.V. is een CAD/CAM-leverancier. Blue Fox levert CAD/CAM/ERP-oplossingen voor de internationale textiel- en mode-industrie. Daarnaast distribueert Blue Fox CAD/CAM-software voor engineeringtoepassingen en levert zij CAD/GIS-oplossingen ten behoeve van overheidsinstellingen. Ten slotte levert Blue Fox CAD/CAM-diensten zoals detachering, werving & selectie, opleidingen en trainingen.
Blue Fox is sinds 21 mei 1999 genoteerd aan de Officiële Markt van de Effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V.