Gemeente Hoogeveen


---

9 maart 2004

Afzender: rekenkamercommissie

Rekenkamercommissie onderzoekt inhuur derden

De rekenkamercommissie van Hoogeveen gaat haar eerste onderzoek uitvoeren en heeft hierover de gemeenteraad geïnformeerd. Het onderzoek betreft de nut en noodzaak van de inhuur van externe adviseurs en externe arbeidskrachten door de gemeente Hoogeveen.

Volgens voorzitter Arnaud Bottenheft (tevens raadslid) is de inhuur van derden meerdere malen door de gemeenteraad van Hoogeveen aan de orde gesteld bij het college. "Tot op heden heeft het college hier nog niet tot tevredenheid van de gemeenteraad op gereageerd. Daarom gaat de rekenkamercommissie een onderzoek instellen."

Over 2001-2003

De centrale onderzoeksvraag luidt: Wat was de omvang van de inzet van externe adviseurs en externe arbeidskrachten en is deze doelmatig en doeltreffend geweest in de jaren 2001-2003? De einddatum van het onderzoek is nog niet bekend.

Vier raadsleden

De rekenkamercommissie van Hoogeveen is in juni 2003 door de gemeenteraad benoemd. De vier leden, allen uit de raad, hebben zich het afgelopen half jaar georiënteerd op hun taken en mogelijke onderzoeksonderwerpen. Met de rekenkamercommissie heeft de gemeenteraad een instrument om nog beter zijn controlerende taak uit te voeren. Daarnaast heeft de rekenkamercommissie als taak het vergroten van de transparantie over het gevoerde bestuur richting de burgers.

Om deze zaken te bereiken kan de rekenkamercommissie onderzoek doen naar de doelmatigheid, de doeltreffendheid en de rechtmatigheid van het door de gemeente gevoerde bestuur.

© Copyright Gemeente Hoogeveen