Ingezonden persbericht

ProServe start in België bij LCL Telehousing

SLIEDRECHT, 20040309 -- Brussel, 9 maart 2004 - ProServe, in de top 5 van de Nederlandse web housing en hosting bedrijven, opent haar dienstverlening in de Belgische markt. In Nederland worden door ProServe meer dan 520 klanten bediend met een totaal van 2.000 servers waarop (indirect) meer dan 150.000 websites worden gehost. Een gedeelte van het klantenbestand bestaat uit Belgische bedrijven.


Deze uitbreiding naar België verliep in 2 fases: eerste fase was de netwerkverbinding met de BNIX (Belgian National Internet Exchange) waarbij ProServe na een jaar in de top 5 van het aantal peerings staat, gevolgd door het uitbouw van een housing faciliteit bij LCL in Diegem. ProServe neemt bij LCL een volledige klantenruimte van ca. 40 m² voor een twintigtal server racks.

Gerben van der Veen, ProServe's Managing Director, verklaart: "Wij denken graag met onze klanten mee en toen wij merkten dat onze bestaande Belgische klanten steeds meer servers naar ons datacentrum in Amsterdam brachten besloten wij dat het misschien interessant zou zijn in Brussel een eigen colocatie ruimte op te zetten. Na een inventarisatie van de wensen en eisen van deze klanten hebben wij de mogelijkheden onderzocht en zullen wij vanaf eind maart onze diensten in Belgie aanbieden."

Volgens Laurens van Reijen, Managing Director van LCL: "De ervaring van ProServe met de Nederlandse datacentra zorgde ervoor dat ons colocation centrum zeer nauwgezet werd geevalueerd. Wij zijn er dan ook verheugd over dat ons centrum als het beste telehouse uit de evaluatie kwam."

Gerben van der Veen zegt: "wij hebben onze komst zorgvuldig voorbereid en starten met een volledig redundant netwerk en hebben geïnvesteerd in de nieuwste routers om onze klanten en toekomstige klanten net zoals in Nederland over de afgelopen jaren een grote betrouwbaarheid te kunnen geven."

Met de komst van ProServe hoopt LCL dat een groot gedeelte van de Belgische websites en content die in Amsterdam en Parijs gehost staan nu terug naar België komen.




Ingezonden persbericht