Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Spoedebat gaat niet door, protestactie wel

Omdat staatssecretaris Ross ziek is gaat vanavond het spoeddebat over Valys niet door. De protestactie bij de Tweede Kamer gaat wel gewoon door. Ook wordt volgens planning de petitie aangeboden.

Gisteren was eerst het spoeddebat definitief vastgesteld op vanavond 19.30 uur. Daarna kwam de mededeling dat het debat niet door kon gaan wegens ziekte van de staatssecretaris.

De samenwerkende patiƫntenorganisaties hebben besloten om de protestactie toch door te laten gaan. Tussen 13.00 uur en 14.00 uur wordt de petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. In een vorig nieuwsbericht kunt u lezen hoe een en ander is geregeld. Er is in ieder geval ADL-assistentie, er zijn enige aangepaste toiletten en er is een tent die beschutting biedt tegen de kou. U bent en blijft dus van harte welkom, vanmiddag bij de Tweede Kamer. Verschillende media zullen aandacht besteden aan de actie, waaronder Twee Vandaag, het Algemeen Dagblad, verschillende regionale zenders, de Haagse Courant en waarschijnlijk het NOS-journaal.

Vanmiddag geven we op de site een verslag van de bijeenkomst bij de Tweede Kamer.
09 maart 2004

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400