Ingezonden persbericht


Nieuwe stapelbare gigabit-switches van D-Link

Krachtige en flexibele oplossingen voor Gigabit Ethernet

Rotterdam, 9 maart 2004 - D-Link, leverancier van netwerkoplossingen, introduceert de volgende generatie gigabit-switches. De nieuwe reeks is gebaseerd op een switch fabric met een hoog capaciteitsniveau, een krachtige ster- of ringarchitectuur voor stacking, flexibele koppeling via Mini GBIC-poorten en Layer 3-routering. De introductie van de nieuwe reeks - die in eerste instantie bestaat uit twee switches - onderstreept de activiteiten van D-Link op de gigabit-markt voor middelgrote en grote bedrijven. De switches worden geleverd met vijf jaar garantie en 24-uurs vervangingsservice.

De DGS-3324SR en DGS-3324SRi zijn de nieuwe managed switches van D-Link voor Gigabit Ethernet. Beide producten zijn uitgerust met koperen 24 x 10/100/100Mbps-poorten. De DGS-3324SR heeft verder vier Mini GBIC-poorten en de DGS-3324SRi heeft acht Mini GBIC-poorten voor glasvezel. Daarnaast hebben beide switches aan de achterkant 10Gbps-stacking-poorten. De switches zijn stapelbaar in ring- of sterarchitecturen. Ringstapeling biedt tot 288 poorten, terwijl sterstapeling tot 168 poorten biedt. In de sterconfiguratie wordt de DGS-3324SRi gebruikt als stacking master met tot zes DGS-3324SR-switches. Dit vergroot de interne bandbreedte in een stack van 20Gbps tot 120Gbps.

"Naast de flexibele en krachtige stapelopties bieden de switches ook volledige Layer 3-routering, hoogwaardige prestatieniveaus en een grote beheercapaciteit. Deze switches onderstrepen dat D-Link ook oplossingen biedt voor de meest veeleisende omgevingen", zegt Marcel Visser, General Manager Benelux bij D-Link.

Multi-Layer Access Control List (ACL) is een krachtige beveiligingstool waarmee de beheerder ongewenst verkeer naar en van specifieke clients kan blokkeren, bijvoorbeeld tijdens een virusaanval. Daarnaast kan elk individueel apparaat met een externe krachtbron worden verbonden. Dit maakt een redundante inzet mogelijk, waardoor het risico van verstoringen wordt geminimaliseerd.

DGS-3324SR in het kort:
- 24 x 10/100/1000BASE-T gigabit-poorten
- Vier gecombineerde SFP Mini GBIC-poorten
- Twee 10Gbps-stacking-poorten aan de achterkant
- Mogelijkheid om 12 switches te stapelen in een ringarchitectuur - Tot 288 Gigabit-poorten in iedere stack
- Redundante stroomtoevoer (optioneel)
- Multi-layer ACL- en QoS-ondersteuning
- Mogelijkheid voor systeembeheerder om poortbeveiliging te definiëren - Bandbreedterestrictie voor iedere poort
- 88Gbps switch fabric

DGS-3324SRi stacking master in het kort:
- 24 x 10/100/1000BASE-T gigabit-poorten
- Acht gecombineerde SFP Mini GBIC-poorten
- Zes 10Gbps-stacking-poorten aan de achterkant
- Mogelijkheid om zes DGS-3324SRi-switches te stapelen in een sterarchitectuur - Tot 168 Gigabit-poorten in iedere stack
- Redundante stroomtoevoer (optioneel)
- Multi-layer ACL- en QoS-ondersteuning
- 160Gbps switch fabric

Over D-Link
Sinds de oprichting van D-Link in 1986 heeft het bedrijf zich gericht op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige netwerkoplossingen die zij tegen een concurrerende prijs op de markt brengt. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. D-Link is in Europa actief in 17 landen en beschikt wereldwijd over 47 vestigingen. D-Link ontwikkelt en produceert een brede reeks van producten voor LAN's, WAN's en mobiele netwerken. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink-benelux.com.



Ingezonden persbericht