1e persbericht van maandag 8 maart 2004

Eindhoven 08-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na huiselijk geweld aangehouden

In een woning in Strijp is zondag om 20.50 uur een 28-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man had zijn 23-jarige vrouw mishandeld. De vrouw had een dik oog. De man is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden na vernieling ruit

Maandag om 2.25 uur is op de Hertogstraat een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zou even daarvoor bij een bedrijf aan de Hertogstraat een ruit vernield hebben. Een getuige meldde de vernieling aan de politie. De verdachte werd even later in de buurt aangetroffen. Hij was gewond aan zijn handen en het hoofd. Na behandeling van zijn verwondingen is hij de cel ingegaan.

Eindhoven: Dronken bestuurder levert rijbewijs in

Een 22-jarige Eindhovense automobilist moest maandagmorgen zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 4.25 uur op het Stationsplein was betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies ruim 1,3 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Man cel in na vernieling

In een woning aan de Koenraadlaan is maandag om 5.40 uur een 29-jarige man uit Waalre aangehouden. In de woning waar hij werd aangehouden woont zijn 25-jarige ex-vriendin. Hij was daar aan de deur gekomen en had een ruit van de deur vernield en was de woning binnengegaan. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Oirschot: Inbraak in bedrijf

Zondagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg. Er is een ruit vernield en uit het bedrijf zijn drie flatscreens en een kopieerapparaat gestolen.

Deurne: Aanrijding onder invloed

Op de Helmondsingel is zondag om 17.40 uur een 40-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man kon niet op tijd remmen toen zijn voorganger moest remmen en reed tegen hem aan. De Helmonder bleek gedronken te hebben. Hij zou ook medicijnen gebruikt hebben. Er is een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Deurne: Vrouw gewond na aanrijding

Een 61-jarige vrouw uit Deurne is zondag om 19.10 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Wittedijk. De vrouw reed met haar auto tegen een boom, mogelijk omdat zij onwel werd. De vrouw is met een hersenschudding in het ziekenhuis opgenomen.

Leende: Twee mannen aangehouden

Op de A2 onder Leende zijn maandag om 0.50 uur twee Eindhovenaren van 39 en 51 jaar oud aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal of heling van een auto en poging inbraak. De politie trof even daarvoor op de Valkenswaardseweg een gestolen auto aan. Deze stond met draaiende motor en een doorverbonden contactslot op een parkeerplaats bij een bedrijf. Bij het bedrijf was geprobeerd in te breken. De daders waren weg, maar even later werden op de vluchtstrook van de A2 de twee Eindhovenaren te voet aangetroffen. Zij zijn aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Gemert: Auto gestolen

Vanaf de Scheiweg is zondagmiddag een blauwe Mercedes Benz bestelauto gestolen. De auto voert het kenteken VL-RS-46.

Aarle Rixtel: Twee inbrekers aangehouden

Op de Kerkstraat en het Terlingenplein zijn maandag rond 3.30 uur twee Helmonders van 23 en 19 jaar oud aangehouden. Een derde verdachte kon ontkomen. De politie kreeg een melding dat drie mannen op de Molenstraat een auto parkeerden en zich verdacht gedroegen. De politie zag dat de sleutels nog op het contactslot staken. Een andere politie-eenheid zag even later drie mannen uit een, al gesloten, café komen. Na een korte achtervolging en inzet van een politiehond konden de twee Helmonders aangehouden worden. Van het café was een deur opengebroken en in het café stonden enkele kasten en laden open. De twee verdachten zijn, na behandeling in het ziekenhuis vanwege hondenbeten, ingesloten voor verder onderzoek.