2e persbericht van maandag 8 maart 2004

Eindhoven 08-03-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met mes aangehouden

Op de P.C. Hooftlaan is maandag rond 14.00 uur een 24-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. Getuigen hadden gezien dat hij op de Aalsterweg liep en een mes is de hand had. De politie trof de man op de P.C. Hooftlaan aan. Hij had het mes in een foedraal aan zijn broek hangen. Het mes is in beslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Slachtoffer houdt zelf dief aan

Een 24-jarige Eindhovense vrouw heeft door snel optreden een jongen aangehouden die haar telefoon afpakte. De vrouw liep maandagmiddag rond 14.00 uur op de Dommelstraat. Terwijl zij daar liep, belde ze met haar gsm. Een jongen kwam naar haar toe gerend, rukte de telefoon uit haar hand, en rende weg richting Raiffeisenstraat. De vrouw vorderde een fiets van een voorbijganger en reed achter de dief aan. Op de Raiffeisenstraat kon zij hem achterhalen en vastpakken. De jongen dreigde nog haar met een mes te steken maar de vrouw hield hem vast tot de gewaarschuwde politie hem overnam. De jongen, een 18-jarige Eindhovenaar, probeerde de gestolen gsm te verbergen, maar deze werd ontdekt. Hij had een mes bij zich. Dat is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten. De fiets is terug bij de bereidwillige uitlener.

Son: Fietsendief aangehouden

Op Ekkersrijt 7400 is maandag om 12.50 uur een 26-jarige Bosschenaar aangehouden. De man had op het terrein van een bedrijf op Ekkersrijt een afgesloten fiets gestolen. Een medewerker van het bedrijf zag de diefstal en ging achter hem aan. Hij pakte de afgesloten fiets terug. De gewaarschuwde politie kon de verdachte even later aanhouden.

Wintelre: Snelheidscontrole

De politie heeft maandag tussen 10.00 en 11.45 uur op de Merenweg een snelheidscontrole gehouden. Er zijn acht bestuurders bekeurd. De snelste reed 119 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.