Ingezonden persbericht

Introductie Juridisch Lexicon op CD-ROM

DEVENTER, 20040309 -- Deventer 9 maart 2004 - Kluwer heeft het Juridisch Lexicon uitgebracht op CD-ROM. Naast de Internetversie biedt Kluwer nu dus twee elektronische versies van het hooggewaardeerde Juridisch Lexicon aan. De doelgroep bestaat uit juristen en andere professionals die zich beroepsmatig met vertalingen in het Engels bezighouden. Nieuw is dat de CD-ROM ook vertaalsuggesties biedt voor Engels-Nederlandse vertalingen.


Het Juridisch Lexicon is hét juridisch woordenboek voor Nederlands-Engelse vertalingen. Het biedt vertalingen van juridische terminologie uit de advocatuur, het notariaat en de magistratuur. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor de accountancy, bank- en verzekeringswereld, onroerend goed, politie en justitie.

Het Juridisch Lexicon bevat meer dan 35.000 ingangswoorden met hun specifieke vertaling, waar nodig gevolgd door voorbeeldzinnen met deze woorden in hun context. Daarnaast bevat het een groot aantal besluiten, wetten en verdragen met hun officiële vertaling. Met het Juridisch Lexicon zijn professionals veel sneller in staat om juridische en andere teksten correct te vertalen.

De samensteller is Aart van den End, directeur van vertaalbureau Gateway in Zeist. Hij heeft het Lexicon in de afgelopen acht jaar ontwikkeld met hulp van een groep ervaren Engelse en Amerikaanse juridische vertalers. Het streven was om het Lexicon zodanig in te richten dat de tijd, die nodig is voor het opzoeken van een term of uitdrukking, tot het minimum beperkt blijft.

Voor meer informatie kijk op www.wkkl.nl/juleo

Over Kluwer
Kluwer helpt zijn klanten bij het succesvol uitoefenen van hun kennisintensieve vak. Dat doen we door informatie te verrijken en deze in de vorm van oplossingsgerichte informatiediensten aan onze klanten te leveren. We richten ons daarbij vooral op professionals in juridische, fiscale, financiële, bestuurlijke, HRM en commerciële beroepen.

Kluwer is een uitgeverij met ruim 1.500 medewerkers en is onderdeel van het internationale, beursgenoteerde concern Wolters Kluwer N.V. Zie ook www.kluwer.nl.

Over Gateway
Gateway B.V., gevestigd in Zeist, is een gespecialiseerd vertaalbureau waar zes beëdigde en internationaal werkende vertalers werkzaam zijn. Het in 1979 opgerichte bureau is vooral gespecialiseerd in de vertaling van juridische teksten in het Engels, Duits, Frans en Spaans. Gateway geeft naast het Juridisch Lexicon ook het Onroerend Goed Lexicon en Bank- en Verzekerings Lexicon uit.

Voor meer informatie: gateway@tip.nl of telefoon (030) 693 31 26




Ingezonden persbericht