Ingezonden persbericht

Internet als basis voor Groninger platenmaatschappij

GRONINGEN, 20040309 -- In vijf jaar tijd groeide het jonge Oost-groninger Concept7 uit tot een succesvol Gronings internetbedrijf met een imposante portfolio. In 2004 werd het naast internet tijd voor nog een uitdaging. Een buitengewone platenmaatschappij met een wereldwijde distributie. Haar eerste wapenfeit is een band die op Pinkpop 2004 staat!


"Een logische stap", aldus één van de 5 jonge oprichters. René Smit (24) vertelt ons dat de contacten in de platenwereld er al lagen: 'We hoefden ze alleen nog maar opnieuw op te pakken'. In het verleden zijn er marketingcampagnes uitgevoerd voor diverse grote platenmaatschappijen. Dit netwerk in combinatie met de ruime ervaring van Concept7 op het gebied van internet en marketing maakte het mogelijk om een buitengewone platenmaatschappij neer te zetten. "Inmiddels hebben we 2 rock-/metalbands met internationaal allure getekend en er staan nog een flink aantal gegadigden in de rij".

De cd wordt uitgebracht in april, het wordt het debuutalbum voor het Heerlense '37 StabwoundZ'. De verwachtingen zijn hooggespannen, des te meer door het feit dat uitgerekend deze band Pinkpop 2004 zal openen. "Het kwam voor ons ook als een complete verassing. Vorige week belde Servé, de gitarist van 37 StabwoundZ dat ze de 'Nu of Nooit' prijs hadden gewonnen en daardoor op 29 mei de openingsact zijn voor het oudste popfestival in Europa. Op dat soort momenten weet je even weer waarom je ondernemer bent geworden!".

Meer info is verkrijgbaar via rene@boostingdynamo.com of 06 524 66 160.
Url: www.boostingdynamo.com / www.concept7.nl




Ingezonden persbericht