Openbaar Ministerie

9 maart 2004

Hells Angels verdacht van betrokkenheid bij drievoudige moord

Dossier drievoudige moord Echt

De maandagavond in Sittard aangehouden Hell Angels - twee mannen van 43 en 37 jaar - worden verdacht van betrokkenheid bij de moord vorige maand op drie Limburgse Hells Angels. Bovendien worden zij verdacht van de gijzeling maandag van twee leden van een Antilliaanse motorclub, aldus het Landelijk Parket van het OM.

Sinds maandagavond onderzoekt de technische recherche het clubhuis van de Hells Angels in het Limburgse Oirsbeek. Het onderzoek richt zich op zogeheten stille getuigen, sporen die bewijs kunnen opleveren in het onderzoek naar de drievoudige moord. Het onderzoek in het clubhuis zal ook morgen voortduren.

Na een gijzeling die maandag geruime tijd duurde zijn 's avonds twee Hells Angels aangehouden. Ook de twee gegijzelde leden (35 en 46 jaar) van een Antilliaanse motorclub zijn aangehouden wegens verboden wapenbezit. De politie trof bij hun aanhouding twee doorgeladen vuurwapens aan. De politie doorzocht maandagavond bovendien zes woningen en een bedrijfspand in Limburg-Zuid.
Maandagavond zijn zo'n 150 politiemensen ingezet, waaronder een arrestatieteam, een peloton van de mobiele eenheid en enkele hondengeleiders. In het clubhuis van de Hells Angels trof de politie niemand aan.

Het onderzoek naar de drievoudige moord en de gijzeling wordt uitgevoerd door de Nationale Recherche in samenwerking met de regiokorpsen van Limburg-Noord en Limburg-Zuid. Het onderzoek staat onder leiding van twee officieren van justitie van het Landelijk Parket.