Gemeente IJsselstein


Ontwerpnota 'Bouwhoogten'
woensdag, 25 februari 2004 - 08:00 CET

Om een visie op bouwhoogten voor heel IJsselstein te ontwikkelen, is de ontwerpnota 'Bouwhoogten' opgesteld.
Woensdag 10 maart as. wordt in het Fulcotheater gediscussieerd over de ontwerpnota.

Structuurvisie
In 2003 heeft de gemeenteraad een beslissing genomen over de Structuurvisie. Hierbij is vastgelegd dat de komende jaren geen grote uitbreidingen meer zullen plaatsvinden, maar dat vooral binnen de bebouwde kom nieuwbouw zal worden gepleegd op locaties die hun functie hebben verloren. Daarbij kan gedacht worden aan oude bedrijventerreinen langs de Hollandse IJssel, maar ook aan bijvoorbeeld voormalige schoolgebouwen.

Bouwhoogte van nieuwbouw
Voor deze 'nieuwbouw binnen de stad' is het nodig nieuwe bebouwingsvoorschriften op te stellen. Een van de onderwerpen die daarbij vaak aan bod komt, is de bouwhoogte. De laatste tijd zijn er bijvoorbeeld ideeën om hoogbouw tot ca. twaalf lagen te realiseren op de locatie van het voormalige Stadskantoor (Planetenbaan) en bij het verzorgingstehuis Ewoud. Mogelijk zullen in de toekomst meer initiatieven volgen.

Ontwerpnota 'Bouwhoogten'
Om een visie op bouwhoogten voor heel IJsselstein te ontwikkelen, brengen b en w de ontwerpnota 'Bouwhoogten' in discussie. Hierin staat waar en hoe hoog de toekomstige 'hoogbouw' in IJsselstein kan worden.

Discussiebijeenkomst
Iedereen die hierover een mening heeft, wordt gevraagd mee te denken. Woensdag 10 maart om 20.00 uur wordt een discussiebijeenkomst gehouden in het Fulcotheater (zaal A); iedereen is welkom.

Ter inzage en reacties
De ontwerpnota ligt vanaf 1 maart 2004 ter inzage bij de afdeling Publiekszaken. Er kan dan gedurende vier weken worden gereageerd. Nadat de reacties zijn verwerkt, vragen b en w aan de raad een definitieve 'Visie op bouwhoogten' vast te stellen.

Downloaden
Binnenkort kunt u de ontwerpnota 'Bouwhoogten' ook downloaden.