Senter

Overheid investeert 13,6 miljoen in Software Engineering

De Nederlandse overheid investeert opnieuw in software engineering. Via het subsidieprogramma JACQUARD ontvangen onderzoekers EUR 13,6 miljoen voor onderzoek naar software engineering. Momenteel is de tweede indieningsperiode voor het JACQUARD-programma. In deze ronde is EUR 4,8 miljoen beschikbaar. Het programma is een gezamenlijk initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Op 10 maart vindt het matchmaking event 'Software, de binaire motor' plaats. Op dit event ontmoeten vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de wetenschap elkaar. Doel van de bijeenkomst is te komen tot nieuwe ideeën voor toekomstig onderzoek. Die ideeën zijn bedoeld als aanzet tot verkorte projectvoorstellen die universiteiten en onderzoeksinstellingen uiterlijk 24 maart om 12.00 uur in de vooraanmeldingsronde van het programma JACQUARD kunnen indienen.

Doelstelling JACQUARD
De doelstelling van het onderzoeksprogramma JACQUARD is de versterking van de Nederlandse kennispositie op het onderzoeksterrein van software engineering. JACQUARD beoogt dit doel te bereiken door het bedrijfsleven sterk te betrekken bij de aansturing van het wetenschappelijk onderzoek op dit terrein en de toepassing van 'concurrent research', dat wil zeggen het gelijktijdig uitvoeren van theoretisch, empirisch en experimenteel onderzoek. JACQUARD spitst zich toe op de voortdurende evolutie en de steeds verder toenemende complexiteit van softwaresystemen. Het programma richt zich op vier schakels in de keten van software-ontwikkelingscycli:
- software-architectuur.

- configuratiemanagement van softwarecomponenten.
- alignment van bedrijfsprocessen en de ondersteunende software.
- kwantificering en evaluatie van kwaliteitseigenschappen van software.

Meer informatie

dr. ir. Wil Hennen, programmacoördinator JACQUARD, tel. 070 3440710, e-mail: jacquard@nwo.nl

Het dagprogramma is te vinden op internet: www.jacquard.nl