Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van vrijdag 5 maart 2004

Nog plaatsen vrij voor ...
Gratis proeflessen sportief wandelen

Gewoon een uurtje in de week lekker lichamelijk actief zijn. Veel mensen - zowel jong als oud - hebben hier behoefte aan. De gezondheid op peil houden, de conditie verbeteren, en lekker ontspannen. De Werkgroep Gezond gemeente Meerssen van het Regioproject Hartslag Limburg organiseert in de komende weken een tweetal gratis proefles 'Sportief Wandelen' in de gemeente Meerssen. Tijdens deze proeflessen kunnen mensen kennis maken met deze gezonde en sportieve bezigheid.

Proeflessen. Een training begint met een warming-up. Daarna wordt er gewerkt aan de verbetering van de looptechniek, zodat men makkelijker gaat bewegen. Er worden verschillende wandelvormen beoefend. Deelnemers wandelen matig intensief en krijgen onderweg uitleg en instructies. De les wordt beëindigd met een cooling-down om spierpijn te voorkomen. Door de verantwoorde opbouw van de wandeling is de kans op blessures minimaal.

Wanneer? De gratis proeflessen worden gehouden op de volgende data:
- woensdag 10 maart van 13.30-14.30 uur (aanmelden kan t/m maandag 8 maart)

- donderdag 18 maart van 10.00-11.00 uur (aanmelden kan t/m vrijdag 12 maart)
De wandelingen starten bij café De Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te Meerssen. Aan een proefles kunnen maximaal 20 personen deelnemen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Voor beide wandelingen zijn nog plaatsen vrij.

Aanmelden. Voor meer informatie over het Sportief Wandelen kunnen belangstellenden contact opnemen met Groene Kruis Service, tel. 043-3690610. Voor aanmeldingen voor een proefles Sportief Wandelen, kan contact worden opgenomen met Henk Heijltjes van de gemeente Meerssen (tevens Werkgroep Gezond Meerssen Regioproject Hartslag Limburg), tel. 043-3661726. Of via email: henk.heijltjes@meerssen.nl. Na aanmelding ontvangen de